A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Торгівля дітьми - одна з найактуальніших проблем сучасної України

Дата: 30.07.2020 11:36
Кількість переглядів: 279

Фото без опису

В межах відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми та в умовах продовження карантину спричиненого коронавірусною інфекцією COVID-19 Відділ соціального захисту населення Великобілозерської сільської ради інформує про одну з найактуальніших проблем України та всього світу - торгівлю дітьми!

У зв’язку з погіршенням економічної та соціальної ситуації в нашій країні випадки торгівлі дітьми зростають.  

Низький матеріальний статок родин, складні життєві обставини сімей та недостатня поінформованість про проблему вважаються основним підґрунтям цієї проблеми. Загалом причин для поширення торгівлі дітьми в Україні є досить багато: це і складна економічна ситуація – «зріст цін та падіння доходів», і криза цінностей, і недосконалість чинного законодавства, зокрема в частині роботи з документами осіб та дітей, що опинилися на тимчасово окупованих територіях. Серед інших причин є  вікові особливості розвитку дітей, коли останні можуть не ідентифікувати, що опинилися в ситуації торгівлі людьми, корупціяпопит-пропозиція, віртуальна реальність, втрата основних цінностей.

Дитина, потрапивши в ситуацію торгівлі, отримує серйозні негативні наслідки у фізичному, психологічному, духовному, моральному та соціальному розвитку дітей, які потім зберігаються протягом усього життя, інколи навіть загрожуючи йому.

Відтак, бережіть своїх дітей, цікавтесь їх життям, знайомими, інтересами, слідкуйте за відвідуванням інтернет-сайтів! Не дозволяйте ходити без супроводу дорослих! Інформуйте про спілкування з незнайомцями! 

Торгівля людьми - злочин, за вчинення якого в Україні передбачено кримінальну відповідальність на строк до 15 років позбавлення волі.

Якщо ви стали свідком торгівлі людьми, негайно повідомляйте про це у поліцію на оперативну лінію «102» або за телефоном:

  • (06156) 20151 – Відділ соціального захисту населення Великобілозерської сільської ради;
  • (06156) 2-01-31 - Центр соціальних послуг Великобілозерської  сільської ради.

ПАМЯТАЙТЕ! Якщо Ви або Ваша дитина постраждали чи стали свідком торгівлі людьми – зверніться за допомогою!!! Ваша небайдужість може врятувати життя!!!

Будьте обережними та обізнаними!

 

Наталія НЄЧАЄВА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора