A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Засідання виконавчого комітету

Дата: 13.05.2020 16:54
Кількість переглядів: 1380

Великобілозерська сільська рада

Великобілозерського району Запорізької області

Виконавчий комітет

                                                 РІШЕННЯ

  13 травня 2020 року                                                                                № 80

 

Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Великобілозерської сільської ради  від 30.03.2020 №  72 «Про запобігання занесенню і поширенню на території Великобілозерської сільської об’єднаної територіальної громади  гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARSCoV-2»          

 

Керуючись підпунктом 2 пункту «б» частини першої  статті 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 30 Закону України

«Про захист населення від інфекційних хвороб», розпорядженням Кабінету Міністрів України від 03.02.2020 №93-р «Про заходи щодо запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV», на виконання постанов Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» (зі змінами ),  від 04.05.2020 № 343 « Про внесення змін до деяких актів  Кабінету Міністрів України» ,враховуючи протоколи   позачергових  засідань регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області від 08.05.2020 № 15, та від 12.05.2020 № 16,  з метою запобігання занесенню і поширенню на території Великобілозерської сільської об’єднаної територіальної громади  гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, виконавчий комітет Великобілозерської сільської ради

 

ВИРІШИВ:

1.Внести зміни до рішення виконавчого комітету Великобілозерської сільської ради від 30.03.2020 № 72 «Про запобігання занесенню і поширенню на території Великобілозерської сільської об’єднаної територіальної громади  гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARSCoV-2» (далі-рішення), виклавши його в новій редакції, що додається.

2.В умовах карантину на території Великобілозерської сільської об’єднаної територіальної громади до 22 травня 2020 року заборонити :

            2.1.Відвідування закладів освіти її здобувачами.

             2.2. Проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів,  крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

            2.3.Роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання    відвідувачів, зокрема закладів харчування ( кафе, барів тощо), інших закладів розважальної діяльності, закладів культури.   

2.4.Перебування в громадських місцях без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, у тому числі виготовлених самостійно.

2.5.Переміщення групою осіб у кількості більше ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років, батьками, усиновлювачами, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями, іншими особами відповідно до закону або повнолітніми родичами дитини.

2.6.Перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, інших осіб відповідно до закону або повнолітніх родичів дитини.

2.7. Перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус.

2.8. Самовільно залишати місця ізоляції.

             2.9.Заїзд на територію автостанції автобусів, які здійснюють перевезення пасажирів у приміському, міжміському внутрішньообласному  і міжобласному сполученні, та реалізацію власником автостанції квитків автомобільним перевізникам, які виконують такі перевезення.

            2.10.Регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, крім перевезення:

 - легковими автомобілями;

 -службовими та /або орендованими автомобільними транспортними  засобами підприємств , закладів та установ за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, погодженими з органами Національної поліції, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

- в одному автомобільному транспортному засобі , що здійснює регулярні пасажирські перевезення на районних маршрутах, кількості пасажирів, яка не перевищує половини кількості  місць для сидіння, передбачених  технічною характеристикою транспортного засобу та визначених у реєстраційних документах, за умови перевезення людей у засобах індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів, крім перевезень легковими автомобілями;

- в одному транспортному засобі та автобусах , які виконують регулярні пасажирські перевезення на автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, кількості пасажирів, яка одночасно не перевищує половини кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу та визначених у реєстраційних документах, за умови перевезення людей у засобах індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

         2.11.Проведення особистих прийомів громадян в усіх органах.

         2.12.Реалізацію алкогольних та слабоалкогольних нопоїв у всіх без винятку закладах торгівлі з 22.00 години до 10.00 години.

         2.13. Скупчення (тимчасове перебування) покупців, які очікують дозволу на вхід до торгівельних приміщень,  обіг харчових продуктів(хлібобулочні та кондитерські вироби, цукор, крупи, нефасований чай, горіхи та сухофрукти, продукція кулінарії) без індивідуального пакування.

 3. Встановити, що особами, які потребують самоізоляції, є:

       3.1.Особи, які мали контакт з хворим на COVID-19, крім осіб, які перебували у засобах індивідуального захисту у зв’язку з виконанням службових обов’язків.

       3.2.Особи, щодо яких є підозра на інфікування, або особи, які хворіють на COVID-19 та не потребують госпіталізації.

       3.3.Особи, які досягли 60-річного віку,  крім осіб, на яких поширюється  дія Закону України «Про запобігання корупції», військовослужбовців та працівників Збройних сил України, інших утворених відповідно  до законів України військових формувань та правоохоронних органів, а також осіб, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19, забезпечують діяльність підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності,

які : провадять діяльність та надають послуги в галузях енергетики, хімічної, нафтохімічної, машинобудівної промисловості, гірничо-металургійної галузі, галузях транспорту, інформаційно-комунікаційних технологій, електронних комунікацій, у банківському та фінансовому секторах, галузі оборонної промисловості;

мають безперервний промисловий цикл;

надають послуги у сферах життєзабезпечення населення, зокрема у сферах централізованого водопостачання, водовідведення, постачання електричної енергії і газу, виробництва продуктів харчування, сільського господарства, охорони здоров'я;

є комунальними, аварійними та рятувальними службами, службами екстреної допомоги населенню;

включені до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави;

є об'єктами потенційно небезпечних технологій і виробництв;

провадять діяльність та надають послуги в галузях енергетики об’єктів критичної  інфраструктури.

4.Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність в умовах карантину, забезпечити персонал засобами індивідуального захисту та організувати проведення дезінфекційних заходів у приміщеннях магазинів, аптек та  інших приміщеннях, будівлях і спорудах.

 

5.Максимально обмежити пересування  населення  між населеними пунктами, а також пересування в громадських місцях без крайньої потреби.

6. Керівникам підприємств, установ, організацій усіх форм власності:

           6.1.Проводити  щоденний температурний скринінг персоналу, негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань.

          6.2.Максимально перевести здійснювану працівниками роботу на віддалений  доступ в гнучкому або дистанційному режимі із застосуванням електронних комунікацій і технологій.

          6.3.Запровадити режим профілактичного спостереження за особами із числа персоналу, які відвідували країни інфекційного ризику.

          6.4.Передбачити режим регулярного провітрювання службових приміщень та можливість здійснювати дезінфекційні заходи за допомогою кварцування.

          6.5.Посилити відповідальність за безумовне дотримання працівниками санітарно-гігієнічних норм і правил запобігання зараженню гострою респіраторною хворобою  COVID-19, спричиненою   коронавірусом SARS

CoV-2.

 7.Керівникам закладів освіти:

           7.1.Забезпечити виконання освітніх програм шляхом організації освітнього процесу із використанням технологій дистанційного навчання, що не передбачає відвідування закладів освіти її здобувачами.

          7.2.Обмежити направлення здобувачів освіти та працівників у поїздки по території України та за кордон.

 8. Керівникам закладів охорони здоров’я:

           8.1.Інформувати населення щодо заходів запобігання поширенню хвороби, проявів хвороби та дій у випадку захворювання та розміщення відповідної інформації на  офіційному сайті Великобілозерської сільської ради.

          8.2. Забезпечити осіб, які залучені до розслідування випадків захворювання, діагностики та надання допомоги хворим та особам  з підозрою на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом 2019-nCoV, засобами індивідуального захисту.

          8.3.Забезпечити виконання профілактичних заходів щодо попередження масового розповсюдження гострої респіраторної хвороби спричиненої коронавірусом, і гострих респіраторних інфекцій.

         8.4. Забезпечити готовність закладів охорони здоров’я до прийому хворих на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом 2019-nCoV,зокрема наявність необхідних лікарських засобів, витратних матеріалів для відбору проб для проведення лабораторних досліджень, дезінфекційних засобів та засобів індивідуального захисту, забезпечити зазначені заклади транспортними засобами та спеціальним медичним обладнанням, включаючи пульсоксиметри, апарати штучної вентиляції легень, вірусно-бактеріальні фільтри, концентратори кисню, тощо.

         8.5. Розробити нові або удосконалити наявні схеми перспективного перепрофілювання закладів охорони здоров’я у разі масового надходження хворих на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом 2019-nCoV, перевести усі заклади охорони здоров’я на суворий протиепідемічний режим, створити мобільні медичні бригади, з метою активного виявлення хворих на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом 2019-nCoV, та визначити  ізолятори для госпіталізації контактних осіб, з метою їх обстеження та здійснення медичного нагляду за ними.

           8.6. Провести підготовку медичних працівників з питань епідеміології, клінічного перебігу, діагностики та лікування гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV.

           8.7.Запровадити постійний епідеміологічний нагляд за гострою респіраторною хворобою, спричиненою коронавірусом 2019-nCoV, на території громади ,з метою своєчасного здійснення комплексу протиепідемічних заходів.

         8.8. Провести симуляційне навчання готовності закладів охорони здоров’я до госпіталізації хворих з гострою респіраторною хворобою, спричиненою коронавірусом 2019-nCoV.

        8.9. Проводити обов’язковий медичний огляд осіб, які мають ознаки захворювання на COVID-19, за результатами якого підлягають  направленню на самоізоляцію.

       8.10.Організувати, у разі виявлення пневмонії середнього та важкого ступеню перебігу, експрес-тестування на COVID-19 у закладі охорони здоров'я до якого звернулися. У разі позитивного результату, здійснювати госпіталізацію пацієнтів відповідно до маршрутів, визначених спільним наказом  Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації та ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» від 19.03.2020 № 256/28 «Про оптимізацію заходів щодо недопущення занесення і поширення на території Запорізької області випадків COVID-19».

  9.Директору Центру соціальних послуг, начальнику відділу соціального захисту населення Великобілозерської сільської ради визначити осіб, які потребують стороннього догляду ( у т. ч. осіб з інвалідністю), з метою забезпечення їх предметами першої необхідності (продукти харчування, засоби

гігієни, ліки тощо) та взяти їх під контроль на період карантину.

 10. В умовах карантину на території Великобілозерської сільської об’єднаної територіальної громади з 13 травня  2020 року дозволити :

      10.1.Торгівлю продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням  і садивним матеріалом, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту  транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп‘ютерів, побутових виробів  і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку, торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень, за умови забезпечення персоналу (зокрема захист обличчя, очей, рук) та відвідувачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі, за умови дотримання дистанції між ними не менш як 1,5 метри із встановленням спеціальних позначок, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів), для недопущення виникнення та поширення випадків захворювання коронавірусом, забезпечивши неухильне виконання постанови Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 №17 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)

          10.2.Відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, за умови використання учасниками засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів,  соціального дистанціювання.

         10.3 Індивідуальні тренувальні заняття (біг, хода, їзда на велосипеді, фігурне катання, рух на активних візках спортсменів з інвалідністю), за умови використання учасниками засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів, соціального дистанціювання.

        10.4.Відвідування дитячих та спортивних майданчиків за умови використання відвідувачами засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів, соціального дистанціювання.

       10.5.Діяльність закладів громадського харчування на винос (за умови, що об’єкт є оператором  ринку харчових продуктів) за умови використання учасниками засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів, соціального дистанціювання, неухильного виконання постанови Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 №18 « Про затвердження  Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при роботі закладів громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

        10.6. Діяльність з надання послуг громадського харчування на відкритих (літніх) майданчиках просто неба за умови забезпечення дотримання відстані не менш як 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більш як двох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років), діяльність з надання зазначених послуг із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос за умови, що суб’єкт господарювання, який проводить таку діяльність, є оператором ринку харчових продуктів відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, та за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту (зокрема захист обличчя, очей, рук) і перебування відвідувачів, крім часу приймання їжі, у засобах індивідуального захисту, зокрема респіраторах або захисних масках, у тому числі виготовлених самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

      10.7. Торгівлю непродовольчими товарами  (виключно в магазинах) і побутове обслуговування населення за умови забезпечення персоналу (захист обличчя, очей, рук) та відвідувачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі, дистанції між відвідувачами не менш як 1,5 метри із встановленням спеціальних позначок, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів, забезпечивши неухильне виконання постанови Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 №17 «Про затвердження  Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими (окрім ринків) та непродовольчими товарами  на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

    10.8.Діяльність стоматологічних кабінетів, салонів краси, перукарень, закладів побутового обслуговування за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту (захист обличчя, очей, рук), дотримання протиепідемічних заходів, маскового режиму, регулярної дезінфекції, дистанції між відвідувачами не менш як 1,5 метри , неухильного виконання постанов Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 №19 « Про затвердження  Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при наданні  стоматологічної допомоги на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» та від 09.05.2020 №20 « Про затвердження  Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в перукарнях та салонах краси на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» .

   10.9.Діяльність адвокатів, нотаріусів, аудиторів, психологів за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту (захист обличчя, очей, рук ),дотримання протиепідемічних заходів, маскового режиму, регулярної дезінфекції, дистанції між відвідувачами не менш як 1,5 метри, неухильного виконання постанови Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 №16 « Про затвердження  Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при здійсненні дозволених видів діяльності, які передбачають  приймання відвідувачів в офісних приміщеннях на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

   10.10.Проведення ярмарків на території  торговельної точки комунального підприємства «Білозерка» Великобілозерської сільської ради Запорізької області (п’ятниця, субота) щодо продажу садивного матеріалу, молодняка птиці, свиней, худоби, непродовольчих товарів, овочів та фруктів  за умови використання продавцями та відвідувачами засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно, наявності у кожного продавця антисептичного засобу, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів, соціального дистанціювання  не менше 1,5 м, забезпечивши неухильне виконання постанови Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 №17 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

11.Комунальному підприємству «Білозерка» Великобілозерської сільської ради Запорізької області забезпечити:

11.1. Допуск  продавців та відвідувачів на територію торговельної точки виключно за наявності вдягнутої медичної маски (у тому числі виготовленої самостійно) або респіратора.

11.2.Проведення дезінфекції  території торговельної точки кожні три години.

11.3.Кількість відвідувачів торговельної точки  з розрахунку один покупець на 10 метрів квадратних торговельної площі та відстань між робочими місцями продавців не менше трьох метрів .

11.4.Постійне інформування відвідувачів та контроль щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватись.

11.5.Проведення санітарної обробки об’єктів інфраструктури, тротуарів, зупинок та інших місць скупчення людей.

 

12.Рекомендувати начальнику  Великобілозерського відділення поліції Енергодарського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області забезпечити: 

12.1.Відсутність неконтрольованої ( стихійної ) торгівлі на території прилеглій до торговельної точки та постійне інформування відвідувачів щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватись та щодо профілактики  коронавірусної хвороби COVID-19.

12.2.Охорону публічної (громадської) безпеки і порядку на території Великобілозерської сільської об’єднаної територіальної громади.

12.3 . Контроль за дотриманням режиму  самоізоляції громадянами , які прибули з країн інфекційного ризику.

12.4.  Патрулювання громадських місць Великобілозерської сільської об’єднаної територіальної громади.

13.На період карантину та протягом 30 днів після його відміни (завершення) дозволяється залучення до роботи без проходження попереднього (під час прийняття на роботу) та періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, робота яких пов’язана із забезпеченням безпеки руху, працівників окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення, визначених переліком професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23.05. 2001 № 559 «Про затвердження переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним медичним оглядам, порядку проведення цих оглядів та видачі особистих медичних книжок».

14.Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника сільського голови Вікторію КАЛИНОВСЬКУ та заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія БОВТУТУ згідно розподілу обов’язків.

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора