A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

8–9 травня вся європейська спільнота традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 07.05.2020 14:49
Кількість переглядів: 747

Фото без опису

Скільки б років не відійшло у минуле, а  наша пам’ять буде берегти в своїх глибинах те, що змушує серце не лише озватися радістю, а й щемно здригнутися від болю за  тих, чиє життя було  обірване  Другою світовою війною…

8–9 травня вся європейська спільнота  традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

До цих пам’ятних дат Великобілозерська громада готувалася заздалегідь. Була проведена робота по благоустрою  території навколо 18 Братських могил, в яких знайшли свій останній спочинок 7 300 загиблих солдат.  А 8 травня Великобілозерський сільський голова Ігор БАТРАК віддасть шану загиблим та покладе   квіти до пам’ятних нашим серцям місць.  

Неможливо залишити без уваги цими днями учасників Другої світової війни. Їх все менше і менше  залишається в життєвому строю. Даються взнаки і опалена війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби і рани. 75 весну Перемоги у Великобілозерській громаді зустрічають лише 5 наших односельців:   Павелко Василь Зіновійович, Лобач Андрій Петрович, Голда Іван Леонтійович,  Лущай Феофан Федотович  та Пелюшенко Микола Фанович.  Після покладання квітів сільський голова разом відвідає їх за місцем проживання, привітає зі святом та вручить подарунки.

Дуже шкода, що ситуація, яка склалася через пандемію не лише в Україні, але і в усьому світі, не дає нам змоги гідно відзначити таку доленосну для всіх дату - 75-у річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Та ми закликаємо всю громаду, з метою   вшанування подвигу Українського народу в Другій світовій війні, засвідчення  поваги до всіх борців проти нацизму, а також утвердження патріотизму та національної гідності  серед мешканців громад,  8 травня о 23:01 підтримати та долучитися до Акції «Перша хвилина миру» та 9  травня о 9.00 до Акції «Хвилина пам’яті»,  в умовах яких вшанувати  пам'ять всіх загиблих на полях бою, закатованих у полоні та таборах, хвилиною мовчання.

Також закликаємо всіх цими днями  приколоти на груди червоний мак – символ вічної скорботи і нехай він буде  свідченням того, що ми ніколи не забудемо жертв війни.

Згадаймо цими днями, і не забуваємо ніколи, всіх полеглих і живих, хто кожну літеру у слові «Перемога» освячував і ранами, і втратами, й життям своїм чи побратимів… Згадаймо всіх, кого в нас відібрала така далека Друга Світова

Перемога! Ясна Перемога –

Свято Миру, Свободи й Весни…

Ми доземно вклоняємось нині

Всім героям, звитяжцям війни!

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора