A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Акція пам'яті

Дата: 29.04.2020 16:46
Кількість переглядів: 283

Фото без опису

9 травня – День Перемоги. Цього дня по всій Україні вкриваються весняними квітами і величні пам’ятники, і скромні обеліски в підтвердження того, що пам’ять народна жива, що подвиг загиблих – незабутній.  

В цей день, ми згадуємо і мертвих і живих; тих, хто пройшов скрізь молох кривавої бійні і тих, хто тоді ціною свого власного життя відстояв наше сьогоднішнє право на мирне життя.
Мільйони – в братських могилах, мільйони тих, чиє життя насильно забрала війна згадуємо ми в цей день. Мільйони християнських душ дивляться з небес за своїми дітьми, онуками і правнуками.
А ми, їх нащадки, несемо в собі пам'ять про ту жахливу трагедію, і, звісно ж, про них, загиблих за нашу свободу.
  У Другій світовій війні загинув майже кожен другий українець. 2,5 млн людей вивезли на примусові роботи до Німеччини. Війна зруйнувала більшість великих та малих міст України. Без даху над головою залишилося близько 10 млн осіб. Україна постраждала більше, ніж будь-яка інша країна Європи.  

          Напевно, немає жодної родини, якої  не торкнулася безжальна правиця війни. Саме з метою вшанування пам’яті  членів сім’ї,  воїнів - земляків, які захищали рідну землю в роки воєнного лихоліття, збереження та популяризація сімейних традицій і цінностей Центр культури та дозвілля Великобілозерської сільської ради оголошує про початок   Акції пам’яті «Навіки у серцях живі», присвяченої 75-ій річниці  Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні.      За умовами Акції  протягом травня місяця 2020 року на сторінку Центру, або на його електронну адресу vel.rckd@gmail.com висилаються  фото, коротка біографічна довідка, фронтові листівки, тощо     членів сім’ї та воїнів-земляків.

Пам’ятаємо, що за кожним прізвищем    -  передчасно обірване життя, скалічена доля, горе і смуток рідних і, звичайно, священна пам'ять про загиблих. Хочемо закликати всю громаду взяти участь у Акції пам’яті «Навіки у серцях живі». Все, що ми можемо сьогодні – це згадати покоління наших дідів і бабусь, які ціною свого життя подарували нам мир.
Не будьте байдужими! Адже це потрібно не мертвим, це потрібно живим!

Вічна пам'ять загиблим і слава тим, хто ще живий.

Ми пам'ятаємо...
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора