A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Скажемо "НІ" домашньому насильству

Дата: 17.04.2020 11:08
Кількість переглядів: 273

Вимушена самоізоляція під час карантину – це випробування для більшості родин. І не всі переносять його гідно. Кількість конфліктів у «чотирьох стінах» зростає настільки, що пари знаходяться на межі розриву. Зростає ризик виникнення випадків домашнього насильства.

Нагадаємо, що домашнє насильство є адміністративним порушенням, яке підпадає під дію ст. 103-2 Кодексу України про адміністративні порушення, а його систематичне вчинення є кримінальним злочином, за яке передбачена відповідальність згідно ст. 126-1 Кримінального Кодексу України.

Право дітей в Україні на захист від усіх форм насильства гарантується статтями 28, 57 Конституцією України, відповідно до яких ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню.

Подомляємо, що у січні набув чинності закон, який посилює відповідальність за домашнє насильство і злочини на сексуальному ґрунті.

Якщо ви стали жертвою домашнього насильства, негайно повідомляйте про це у поліцію на оперативну лінію «102» або за телефоном:

 

  • (06156) 20151 – Відділ соціального захисту населення Великобілозерської сільської ради;

 

  • (06156) 2-01-31 - Центр соціальних послуг Великобілозерської  сільської ради.

 

ПАМЯТАЙТЕ! Якщо Ви або Ваша дитина постраждали чи стали свідком домашнього насильства щодо своїх близьких, рідних, знайомих – зверніться за допомогою!!! Ваша небайдужість може врятувати життя!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора