A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Про проведення  тематичного заняття «На гостину до Шевченка» у дошкільному навчальному закладі «Віночок»

Дата: 10.03.2020 11:56
Кількість переглядів: 314

Фото без опису

Вшановуючи пам'ять Великого Кобзаря 10 березня березня 2020 року в ДНЗ «Віночок» проведено тематичне заняття «На гостину до Шевченка»

Українці з гордістю вимовляють ім’я Т.Г. Шевченка, його твори завжди актуальні. В груповій кімнаті дошкільного закладу обладнано український куточок, в якому зберігається портрет Т.Г. Шевченка, підібрані художні твори. Діти мають змогу розглянути малюнки – ілюстрації до віршів, які Т.Г. Шевченко виконав як талановитий художник.

       На занятті діти подорожували Тарасовими шляхами, дізнаючись якомога більше про раннє дитинство, перші творчі кроки, нелегке кріпацьке життя. Сповіді Тараса про своє дитинство глибоко вразили малят.

     Завітала до малят завідувач Гюнівської сільської бібліотеки - Мінаєва Ольга Анастасівна, яка розповіла їм про життя і творчість Т.Г. Шевченко.

Діти  старшого дошкільного віку та працівники закладу декламували уривки з творів Т.Г. Шевченка  «Зоре моя, вечірняя», «Червоний місяць аж горить», «Садок вишневий коло хати», «Заповіт», « Встала весна» та ін. що справило на дітей незабутнє враження.    

      Хай у кожній світлиці заквітне портрет Шевченка. Як весняні води могутнього Дніпра, нехай лине вічно жива в народі слава  Великого Кобзаря. Бо він – це наша душа, наша мудрість, це наша слава – безсмертний геній великого народу.

     Хочеться вірити, що наші вихованці, коли виростуть, будуть любити і оберігати близьких, шанувати традиції українського народу, творити красу і добро.

 

ВАЛЕНТИНА ІВАНОВ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора