A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Руслан Рачинський: "Запорізький бізнес сплатив до державного бюджету майже 1,3 мільярда гривень"

Дата: 05.03.2020 11:39
Кількість переглядів: 249

Руслан Рачинський: "Запорізький бізнес сплатив до державного бюджету майже 1,3 мільярда гривень"

 

За два місяці поточного року запорізькі платники податків спрямували до державного бюджету 1 мільярд 282,6 мільйона гривень. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, представники бізнесу збільшили відрахування до аналогічного періоду минулого року на 119,3 мільйонів або на 10 відсотків.

Близько половину надходжень забезпечила сплата податку на додану вартість, якого надійшло 647,3 мільйона гривень, що на 94 мільйони або на 17 відсотків більше, ніж у січні-лютому 2019 року.

З доходів запоріжців державна скарбниця отримала 316,8 мільйона, надходження податку на доходи фізичних осіб порівняно з минулим роком зросли на 30 мільйонів або на 10,7 відсотка.

Також запорізькі компанії і підприємці перерахували майже 100 мільйонів гривень військового збору, що перевищило показники двох місяців попереднього року на 7,7 мільйона або на 8,6 відсотка.

Крім того, до держбюджету надійшло 79,6 мільйона гривень податку на прибуток, 71,4 мільйона гривень рентної плати за використання природних ресурсів, 34,3 мільйона гривень екологічного податку тощо.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Перевірки з питань оформлення праці: запорізьким роботодавцям роз'яснили нюанси

 

Зміни до Кодексу законів про працю та перевірки контролюючих органів стали головними темами зустрічі з представниками Громадської ради при Комітеті соціальної політики Верховної ради України, Держпраці та народних депутатів. Захід, який провела директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік, відбувся за участю представників податкової служби Запорізької області, профспілок та організацій роботодавців, підприємств і підприємців.

Спікери роз'яснили запорізьким працедавцям порядок і підстави перевірок з питань оформлення найманих працівників, дотримання законодавства про працю, повноваження контролюючих структур, розміри штрафних санкцій за порушення законодавчих правил.

Говорячи про вимоги до оформлення співробітників, було наголошено, що у суб'єкта господарювання в обов'язковому порядку повинен бути базовий пакет документів, якими регулюються трудові відносини. Крім цього, представники бізнесу мають забезпечувати гарантії в оплаті праці, нараховувати податки та створювати належні умови виробництва.

Учасникам також розповіли про алгоритм дій роботодавців під час інспекційних відвідувань та надали корисні поради.

Окремо мова йшла про проєкти Закону України про працю. Було підкреслено, що наразі за участю народних депутатів, громадських організацій та бізнесу напрацьовуються пропозиції та зауваження для подальшого прийняття законодавчого акту, який би задовольнив усіх учасників трудових відносин.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

ТЕМА: Трудові відносини

Спікер: Начальник ГУ ДФС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора