A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Запоріжці сплатили майже мільйон гривень "автоподатку"

Дата: 02.03.2020 16:38
Кількість переглядів: 229

Запорізькі автовласники за перший місяць року спрямували до місцевих бюджетів 957,3 тисячі гривень транспортного податку, що майже на 4 відсотки більше, ніж було сплачено у січні 2019 року.

За інформацією в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслана Рачинського, більша частина платежу надійшла від суб'єктів господарювання-юридичних осіб – 806,7 тисячі, від фізичних осіб – 150,6 тисячі гривень.

Зокрема, власники елітних автівок м. Запоріжжя направили до скарбниці 406 тисяч гривень транспортного податку, мелітопольські та веселівські – 150 тисяч, оріхівські та гуляйпільські – 89 тисяч, пологівські, більмацькі та розівські – 80 тисяч, бердянські і приморські – 62 тисячі, василівські та михайлівські – 60 тисяч тощо.

Нагадаємо, транспортний податок, ставка якого складає 25 тисяч гривень на рік, сплачується за легкові автомобілі з датою випуску до п'яти років та середньоринковою вартістю понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати. Перелік автівок, за які необхідно сплачувати податок, розміщено на сайтах ДПС та Мінекономрозвитку: http://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/pereliki-/334862.html, http://www.me.gov.ua/Vehicles/CalculatePrice?lang=uk-UA.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

Детінізація економіки: запорізька влада, правоохоронці та податківці скоординували спільні зусилля

 

Протидія незаконному гральному бізнесу, нелегальному обігу пального, лікеро-горілчаної продукції, тютюнових виробів і деревини – такими визначені основні напрями спільної роботи місцевої влади, податкової служби та силових структур Запорізького регіону.

Вжиття комплексу невідкладних заходів з детінізації економіки розглянули під час наради в режимі відеоселектору у Головному управлінні Національної поліції в Запорізькій області керівники Запорізької облдержадміністрації, ГУ ДПС у Запорізькій області, ГУНП в Запорізькій області, ГУ ДСНС в Запорізькій області, митної служби та прокуратури Запорізької області.

Позицію податкової служби представляли в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський та начальниця управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Запорізькій області Юлія Зарецька.

Представники відомств узгодили проведення спільних контрольних заходів, спрямованих на боротьбу із нелегальним виробництвом і реалізацією алкогольної продукції і тютюнових виробів, виявлення незаконних автозаправних станцій, гральних закладів тощо. Присутні обговорили проблемні питання та шляхи ефективної співпраці.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора