A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Масляна у Великобілозерській об"єднаній територіальній громаді

Дата: 02.03.2020 16:02
Кількість переглядів: 765

Прийшла пора Зимі на північ повертатись,

Тож, хоче вона з нами попрощатись.

Дарує Масницю нам на прощання

Свято веселе зимове, останнє.

 

Масниця - це одне з найулюбленіших, довгоочікуване і веселе свято з часів Київської Русі, яке триває 7 днів. Перед Великим постом люди остаточно прощаються із зимою, випікаючи смачні млинці і пригощаючи одне одного. Його здавна відзначали наприкінці лютого, коли «весна з зимою зустрічаються». Припадає воно на останній тиждень перед початком Великого посту. У ці радісні дні прийнято ходити в гості, радіти новій весні, влаштовувати  веселі гуляння.

Так здавна весело, карнавально, з вигадкою, з рясним частуванням і всепрощенням народ проводжав зиму та зустрічав весну, немов бажав отгуляться і отвеселиться на весь Великий піст.

29 лютого біля Сільського будинку культури жителі Великобілозерської громади також гучно та колоритно святкували Масницю. Це свято вже стало традиційним для нас, та все ж проходить воно кожного року неповторно  та цікаво. Цього року святкували зустріч весни з зимою веселими та жартівливими піснями, цікавим театралізованим дійством, яскравими танцями та веселими конкурсами.

Готувалися до свята дуже ретельно: всі заклади громади варили пухкенькі вареники, пекли рум'яні пиріжки та найголовнішу страву тижня - рум'яні, апетитні млинці з різноманітними начинками. А потім з усією цією смакотою їхали на свято, щоб гарно поярмаркувати.

Весело та смачно цього дня було всім присутнім на святі. Організатори свята пригощали всіх смачною кашею, гарячим чаєм і звичайно ж млинцями. Дітей, окрім млинців та солодощів, пригощали ще й солодкою ватою.

 Традиційним завершенням святкування було спалення опудала (а воно цього річ було понад 3 метрів), разом з яким, маємо надію, згоріли всі проблеми та негаразди.

Сподіваємося, що свято вдалося, а жителі громади залишилися задоволеними  від можливості гарно відпочити та поспілкуватися 

Організатори заходу дякують всім закладам, що взяли участь у   святковому ярмарку. Також щира подяка учасникам художньої самодіяльності Центру культури та дозвілля, викладачам дитячої музичної школи та чарівним учасницям хореографічної композиції з українськими хустками.  

Від всієї душі вітаємо всю громаду зі святом приходу весни.   Нехай зима забере з собою всі негаразди, а весна принесе тільки щастя, удачу, радість, сімейне благополуччя і достаток.

Кожна пора року чарівна по-своєму, а тому ми бажаємо всім бути веселими, як весна, багатими, як літо, щедрими, як осінь і здоровими, як зима!

Лідія ХОЛОД


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора