A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Заходи з нагоди увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні в закладах культури Великобілозерської сільської ради

Дата: 24.02.2020 10:22
Кількість переглядів: 351

Фото без опису

Історія будь-якого народу містить періоди і дати, які є вирішальними та доленосними в його житті.  21 лютого на базі Сільського будинку культури відбувся урочистий мітинг присвячений вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні  «В їхніх серцях жила Україна».

Понад п′ять років минуло з тих подій, що назавжди вкарбувалися в історію України, в серце кожного українця. Мешканцям громади, які були присутні на цьому західі, працівники культури нагадали про ті буремні дні, про Героїв Небесної Сотні, що віддали своє життя за краще майбутнє та допомогли усвідомити багатьом людям, що таке патріотизм, що за себе і свою державу потрібно боротися.

Пам′ять Героїв Небесної Сотні присутні вшанували хвилиною мовчання та  запаленням свічок пам’яті під сумну мелодію гімну Небесної Сотні «Пливе кача». Присутні передавали по колу свічу пам’яті із рук в руки і кожен учасник мав нагоду доторкнутися серцем до цього священного вогню – частинки вічного.

Емоційною кульмінацією заходу став виступ учениці Великобілозерського навчально-виховного комплексу № 1 Валерії ШАПОТІННІКОВОЇ, яка зачитала присутнім сповідь учасника ООС.   

                   В закладах культури Центру культури та дозвілля Великобілозерської сільської ради  до Дня Героїв Небесної Сотні також проведено:

-19 лютого у відділенні № 2 Сільської бібліотеки для відвідувачів бібліотеки було проведено патріотичну хвилинку «Майдан на сторінках книг»;

-20 лютого у відділенні № 4 з постійними відвідувачами закладу та учасниками бібліотечних формувань проведено бесіду за темою «Вам наша пам’ять і любов»;

        -20 лютого у відділенні № 3 Сільського будинку культури для учасників клубних формувань закладу проведено урок мужності «Герої нашого часу»;

-20 лютого у Сільській бібліотеці Центру культури та дозвілля Великобілозерської сільської ради за участі членів любительського об′єднання «Ровесник» проведено урок мужності «Герої небесної сотні : «Свято сильних, мужніх і безстрашних».

В бібліотечних закладах з 19 по 23 лютого діяли тематичні виставки:

- «Україна буде вічно пам’ятати»(відділення № 1 Сільської бібліотеки ЦКД);

- «Майдан – революція гідності» (відділення № 5 Сільської бібліотеки ЦКД);

- «І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України» та

« Хай голуби миру на землю зійдуть» (Сільська бібліотека ЦКД).

 

                                                                                            Лідія ХОЛОД



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора