A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Міжнародний день рідної мови у філії Великобілозерського НВК №1 ЗОШ №5

Дата: 22.02.2020 07:58
Кількість переглядів: 360

Для кожного народу мова – найбільший скарб, одне з багатьох див, створених людьми. Вона віддзеркалює душу народу, його історію. Кожна людина має завжди пам’ятати хто вона, звідки родом, де її коріння, кожна людина повинна знати свою мову, любити її, цінувати, збагачувати, берегти.

21 лютого 2020 року відзначали Міжнародний день рідної мови у філії Великобілозерського НВК №1 ЗОШ №5. Учні разом зі своїми наставниками-вчителями поринули у чудовий і прекрасний світ нашої рідної мови.

З метою розширення і збагачення знань учнів про мову, розвитку в них пізнавальних інтересів і здібностей, уміння працювати в групах, створення умов для самореалізації здобувачів освіти, прищеплення любові до рідної мови, бажання нею досконало володіти і пропагувати серед ровесників та старших пройшов мовний крос для учнів 5-6 класів «Краса України і матері мова лунає у пісні і в серці дзвенить».

Виховуючи в учнів любов та повагу до української мови, бажання вивчати її, розмовляти та спілкуватися рідною мовою; розвинення мовлення в учнів, їхніх творчих здібностей і формування мовної культури серед учнів 7-9 класів було проведено урок-змагання знавців української мови «Мова – найцінніший скарб».

Цей день у 1 класі пройшов творчо та натхненно: учні виготовили лепбук «Наше диво калинове – українська рідна мово», складали пазли, розфарбовували розмальовки. 2 клас зіграв у мовознавчу гру «Наче квіточка барвиста – українська мова».
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора