A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Інформація про проведені заходи з нагоди вшанування учасників бойових дій на території інших країн в закладах культури Центру культури та дозвілля Великобілозерської сільської ради

Дата: 17.02.2020 14:40
Кількість переглядів: 310

13 лютого  в Сільському будинку культури Центру культури та дозвілля з метою відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших країн проведено  героїко-патріотичне  читання   «Війна у пам’яті – біль у серці».

Працівники закладу залучили цього дня до участі в читаннях всіх присутніх учасників клубних формувань. Керівник любительського об′єднання та клубу за інтересами Олена ПАТЕНКО  зачитала присутнім вірш «Пам'ять матері», який був написаний Клавдією Кирилівною КАБОЮ (нині- покійною). Клавдія Кирилівна – мама нашого односельця, воїна - інтернаціоналіста  Михайла КАБИ, тому у вірші передані всі почуття матері, яка чекає свого сина з тієї страшної війни.

Також відвідувачам заходу було запропоновано переглянути тематичну розкладку  «Вже стільки років проминуло, а біль у серці б’є та б’є».

Вірші, ілюстровані матеріали та розповіді про події афганської війни та про долі  загиблих солдат - односельців пройшли болем  та співчуттям  крізь  юні серця.  Наприкінці заходу учасники клубних формувань та працівники  закладу вшанували світлу пам’ять загиблих односельців воїнів-афганців Сергія Підгорного  та Анатолія Потапенка хвилиною мовчання.

 

В бібліотечних закладах Центру культури та дозвілля  для всіх відвідувачів  з 10 по 16 лютого діяли книжкові тематичні виставки – вшанування присвячені 31 - річниці виведення військ з Афганістану. Пізнати воєнні сторінки минулого присутні  мали можливість, ознайомившись з  матеріалами представленими на виставках:

  • «Сповідь солдатських сердець» -«Афганістан далекий, який у кожній пам»яті живий» (відділення №1 Сільської бібліотеки ЦКД);
  •  «Афганістан болить у наших душах» (відділення № 2  Сільської бібліотеки ЦКД);
  • «Дорогами Афганістану» (відділення № 4 Сільської бібліотеки ЦКД);
  • «Афганістан далекий, який у кожній пам′яті живий» (відділення № 5 Сільської бібліотеки ЦКД);
  • «Афганська війна очима сьогодення»  (Сільська бібліотека ЦКД).

 

Маємо надію, що проведення подібних заходів сприятиме вихованню у підростаючого покоління почуття патріотизму та гордості за українських воїнів, шанобливого ставлення до земляків – ветеранів афганської війни.

                                                                                            Лідія ХОЛОД



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора