Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

До уваги суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі та організації харчування

Дата: 30.01.2020 09:40
Кількість переглядів: 295

Фото без опису

Фото без опису

На виконання доручення Прем’єр-міністра України О. Гончарука від 22.01.2020 №2313/0/1-20 та окремого доручення т.в.о. Голови Держпраці І. Дегнери від 22.01.2020 №26/4.3-20 територіальні органи Держпраці разом  з органами місцевого самоврядування, яким делеговані повноваження  здійснення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, Державної податкової служби, пенсійного фонду, державної служби зайнятості, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів зобов’язані забезпечити проведення з суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщення та організації харчування, роз’яснювальну роботу про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Це соціальне явище справляє значний негативний вплив на розвиток економіки країни, життєвий рівень людей. Незадекларована праця не тільки обмежує можливості держави проводити сучасну соціальну політику у сферах освіти, охорони здоров’я, розвитку професійних навичок, зайнятості, соціального захисту та пенсійного забезпечення, вона створює недобросовісну конкуренцію щодо тих суб’єктів господарювання, які повністю забезпечують виконання зобов’язань щодо сплати податків, охорони праці і соціального забезпечення працівників. Окрім того, незадекларована праця дає роботодавцям необмежені можливості тиску на працівників.

За порушення, повязані з використанням незадекларованої праці, Кодексом законів про працю передбачені штрафи за кожного неоформленого працівника в значних розмірах.

 

 

Тетяна ПОТАПЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора