A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Що потрібно знати батькам для одержання свідоцтва про народження дитини

Дата: 29.01.2020 10:11
Кількість переглядів: 376

Фото без опису

Зазвичай у молодих батьків дуже багато турбот, пов’язаних із народженням дитини. Однією з них є процедура отримання свідоцтва про народження дитини. Особливо багато питань виникає у батьків, які очікують первістка. Що ж потрібно знати молодим батькам?
Передусім, батьки зобов’язані не пізніше 1 місяця від дня народження немовляти зареєструвати його в органі ДРАЦС за місцем проживання одного з батьків або за місцем народження дитини.

Які документи потрібні для реєстрації народження?
Одночасно із заявою про державну реєстрацію народження дитини (усною або письмовою) подається:
• паспорт заявника, якщо заявниками є не батьки;
• документ, який підтверджує факт народження – медичний документ, виданий закладом охорони здоров’я;
• паспорти батьків або одного з них;
• документ, що підтверджує походження дитини від батька (свідоцтво про шлюб або спільна заява матері та батька дитини або заява матері);
• за відсутності документа закладу охорони здоров’я або медичної консультативної комісії, підставою для реєстрації народження є рішення суду про встановлення факту народження.

Відповідно до пункту 3 частини першої статті 4 Закону України  « Про державну реєстрацію актів цивільного стану» виконавчі органи сільських, селищних і міських ( крім міст обласного значення) рад є органами державної реєстрації актів цивільного стану.

Одночасно повідомляємо, що у січні 2020 року у виконавчому комітеті Великобілозерської сільської ради Великобілозерського району Запорізької області зареєстровано народження 3 немовлят ( 2 хлопчики та 1 дівчинка).

Бажаємо великої радості і щастя батькам новонароджених, міцного здоров’я і активного розвитку малюкам, достатку в домі і благополуччя, веселих сімейних свят і постійної гордості за свою дитину!

 

                                                                                                                                        Альона ШАПОТІННІКОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора