A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Дізнайтесь більше про «Сімейний патронат»

Дата: 28.01.2020 10:05
Кількість переглядів: 398

Сімейний патронат - це професійна комплексна послуга, що включає: тимчасову форму догляду  і виховання дитини, яка потребує захисту, в сім’ї патронатних вихователів та одночасне надання інтенсивних послуг підтримки сім’ї дитини.

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має позитивний досвід виховання дітей, відповідні житлові умови для догляду, виховання та соціальної реабілітації дитини в своєму помешканні. Обов’язковою умовою є наявність у патронатного вихователя добровільного помічника з числа членів сім’ї.

Фінансування послуг патронату складається з оплати праці патронатного вихователя (п’яти прожиткових мінімумів для працездатної особи) та соціальних виплат на влаштованих під патронат (два прожиткові мінімуми на кожну дитину відповідного віку). Також у разі коли в сім’ї патронатного вихователя перебуває одночасно двоє і більше дітей, малюк віком до 1 року, дитина з інвалідністю, малолітня або неповнолітня вагітна, ВІЛ-інфікована дитина, розмір грошового забезпечення збільшується на 10% за кожну дитину, але сумарно не більш як на 50%. Також роботодавець (орган опіки та піклування) сплачує єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування патронатного вихователя.

Обов’язкова умова: один з патронатних батьків має бути безробітним, бо основним місцем роботи стає опіка над дитиною, відповідно йому чи їй нараховуватиметься страховий стаж.

Також патронатний вихователь не може поєднувати догляд за дитиною з іншими видами діяльності, які перешкоджатимуть якісному виконанню умов договору про патронат над дитиною.

Великобілозерська сільська рада закликає всіх небайдужих до нелегкої долі дітей, які потрапили в складні життєві обставини, залишилися без батьківського піклування, взяти участь у запровадженні механізму термінового реагування та послуг сімейного патронату, нової послуги альтернативного догляду дітей та подарувати їм тепло та затишок родинного вогнища!

За детальнішою інформацією звертайтесь до Центру соціальних послуг Великобілозерської сільської ради, який розташований за адресою: с. Велика Білозерка, вул. Центральна, буд. 132,

тел. 20131.

                

                                                                                                                    Руслана МАЛИКІНА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора