A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Патріотичні заходи з нагоди відзначення Дня Соборності України

Дата: 22.01.2020 14:58
Кількість переглядів: 511

Фото без опису

Урочистий мітинг: «НАЦІОНАЛЬНА ЄДНІСТЬ - ЗАПОРУКА ДЕРЖАВНОСТІ УКРАЇНИ».  22 січня весь український народ відзначає величну дату своєї багатовікової історії — День Соборності України. Свято об’єднання українських земель в єдину самостійну державу. З цієї нагоди мешканці, структурні підрозділи та учнівська молодь Великобілозерської громади взяли участь в урочистому мітингу «НАЦІОНАЛЬНА ЄДНІСТЬ - ЗАПОРУКА ДЕРЖАВНОСТІ УКРАЇНИ», який   відбувся  22  січня 2020 року в центрі села біля  пам’ятника Т. Шевченку. Присутні пригадали історію становлення незалежності та  Соборності України, запалили свічки і торкнулися пам’яттю священного вогню, згадавши незліченні жертви наших співвітчизників, покладені на вівтар незалежності, соборності та державності.

    Також проведені тематичні заходи в закладах Центру культури та дозвілля Великобілозерської сільської ради:

21 січня 2020 року, у переддень святкування Дня Соборності України в Сільському будинку культури Центру культури і дозвілля  Великобілозерської сільської ради з нагоди відзначення свята, відбулася година факт «Єдина духом Україна» для членів любительського об’єднання «Доньки Білої Зірки»   та  поетична п’ятихвилинка   «Вишнева моя Україна».  Проникливі вірші про Україну, які зачитали учасники засідання  по особливому розкрили образ України, її красу та велич. У чуттєвих рядках  проходив мотив патріотизму, любов до вітчизни. На засіданні був порисутній учасник АТО Сергій Головенський. Керівник любительського обєднання Олена Патенко розповіла  запрошеним історію виникнення та традиції святкування цього дня.      

         21січня 2020 року у відділенні № 3 Сільського будинку культури  для любительського об′єднання «Господарочка» проведено годину спілкування «Соборність України – від ідеї – до сьогодення».

  Для шанувальників історії України в бібліотечних закладах Центру культури та дозвілля експонуються патріотичні книжкові виставки:

  • «Нам берегти тебе Соборну і єдину, і нам твою історію творить» в Сільській бібліотеці  ЦКД;
  • «Свято української держави» у відділенні №2 СБ ЦКД;
  • «Є така країна - Україна» у відділенні №2 СБ ЦКД
  • «Соборність України: від    територіальної цілісності до громадської консолідації» у відділенні №5 СБ ЦКД

                                                                       

                                                                                                             Катерина ЗАГРУДНА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора