A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

«Білозерські вечорниці»

Дата: 11.01.2020 10:59
Кількість переглядів: 849

Фото без опису

    Січень –  казковий місяць року який  пов’язаний із найбільшою кількістю різдвяних свят. І вже, як не крути, а  ми українці любимо святкувати та влаштовувати веселі вечорниці. Особливо яскравими ці народні зустрічі були на свято Святого Василя, яке  називають у нас в народі Старим Новим Роком.

   Тож 10 січня в Сільському будинку культури Центру культури та дозвілля Великобілозерської сільської ради відбулися «Білозерські вечорниці» за участю членів бібліотечного любительського об’єднання «Далекі зірниці». Як і годиться, за святковим столам зібралися на вечорниці хороші гості: фольклорні колективи  „Журавка” та   «Білозерчаночка», активна молодь та мешканці громади. В атмосферу новорічних вечорниць запросила усіх господиня свята Антоніна Нагорна. Під музичні акорди баяну  учасники   розпочали свято народною щедрівкою „Щедрик, щедрик щедрівочка”.

    Гості заходу  доторкнулися до минувшини, поринули в атмосферу загадковості   вечора, відчули красу давніх українських обрядів, скуштували чарівні балабушки дізнавшись свою долю, а також  змогли не тільки побачити але й прийняти участь у справжньому українському дійстві

    Завершальним етапом вечора було пригощання усіх учасників вечорниць різдвяними солодощами та запашним чаєм.

 

                                                                       Катерина ЗАГРУДНА

                                                                       методист Сільської бібліотеки ЦКД



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора