A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Хай рік новий, Різдво Христове, вам подарують дні казкові…

Дата: 08.01.2020 15:12
Кількість переглядів: 445

Фото без опису

Святвечір, багата кутя, або коляда святкується 6 січня напередодні світлого Різдва Христового. Це свято є одним з найважливіших родинних свят для християн. Готуючись до нього, кожна сім′я створює з своїй оселі неповторну атмосферу затишку, добробуту та злагоди, а серця кожного члена родини сповнюються великою радістю, передчуттям чогось таємничого, хвилюючого.

        3 січня на базі Сільського будинку культури Центру культури та дозвілля Великобілозерської сільської ради відбулося розширене засідання багатопрофільного національно-культурного любительського об′єднання «Доньки Білої Зірки», члени якого вже понад 10 років вивчають обряди та звичаї рідного краю. Зрозуміло, що за такий період в скарбничці членів любительського об′єднання накопичилося чимало цікавого, чим би хотілося поділитися. Отож, з метою відродження та популяризації звичаїв та обрядів українського народу  було організовано та проведено засідання «Хай рік новий, Різдво Христове, вам подарують дні казкові…». Члени любительського об′єднання намагалися повністю відтворити події Святої вечері:  за всіма традиціями прикрасили оселю, поставивши на стіл один з головних атрибутів Святвечора – дідух, виготовлений майстинею Наталією Омельченко та оздобили її українськими рушниками, приготувати 12 пісних страв та накрили святковий стіл. Потім було проведено майстер-клас по приготуванню куті, на якому кожен з присутніх мав змогу приготувати її собі на власний смак. Звісно ж, були й колядники, а яке ж свято без гарної веселої колядки з щирими побажаннями.

         Організатори заходу дякують усім цінителям традицій, які завітали на засідання любительського об′єднання, бажають берегти та примножувати сімейні цінності, а також провести різдвяні свята в теплому родинному колі!

 

Лідія ХОЛОД



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора