A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

«16 днів проти насильства» в ДНЗ «Віночок»

Дата: 09.12.2019 08:47
Кількість переглядів: 5765

Фото без опису

З 25 листопада по 10 грудня 2019 року в рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в ДНЗ «Віночок» було проведено низку заходів, які були спрямовані на попередження насильства в сім’ї, дошкільному закладі, профілактику жорстокого поводження з дітьми та правове виховання учасників навчально-виховного процесу.

    В закладі було оформлено батьківський куточок «Протидія насильству». Вихователем було  оформлено тематичну газету «Ми проти жорстокого поводження з дітьми», яка глибоко розкрила тему «Насильство над дітьми в сім'ї», «Насильство над дітьми в дитячому садочку», «Насильство над дітьми в суспільстві».

Завідувач закладу Іванова В.М. провела теоретично - практичну консультацію «Попередження насильства в сім’ї». В ході консультації вона ознайомила присутніх з  нормативними документами щодо захисту прав дітей.   В ході акції було проведено тематичне заняття «Права дитини», під час якого на прикладах казкових героїв, особистих прикладах діти знайомились з правами та порівнювали вчинки героїв щодо порушення прав особистості. Бесіди з дітьми старшого віку « Ми в дитсадочку як одна сім’я». Діти малювали малюнки за темою: «Мама, тато, я – дружня сім’я».

     З батьками проведено лекторій «Щаслива родина – щаслива дитина», особливий інтерес та зацікавленість у батьків викликало анкетування «Будуємо щасливу сім'ю». Після якого батьки зробили висновок, що сім’я – це той надійний куточок, куди кожна людина повинна повертатися з радістю. Вона починається з дружби, любові, взаєморозуміння, терплячості тощо. Однією з частин засідання була презентація соціальних роликів «Прививка любви», «Батьки - дзеркало  дитини». Після перегляду ведуча зауважила: «Народна мудрість каже: «Дитина вчиться тому, що бачить у себе вдома. Батьки – приклад їй! Щаслива дитина може бути тільки у щасливих батьків! І тільки тоді дитина буде бачити весь світ щасливим!». В кінці засідання ведуча ознайомила присутніх з заповідями «Як жити в міцній, дружній та щасливій сім’ї».

                                                                                          НАДІЯ ЦВЄТОВА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора