A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Спалювання листя і трави завдає величезної шкоди людям і навколишньому середовищу. За це діяння законом України передбачені штрафи – від 340 до 1360 гривень.

Дата: 12.11.2019 15:55
Кількість переглядів: 363

  З настанням осені в повітрі, замість приємного запаху опалого листя, вчувається їдкий сморід від спалювання сухого листя та трави. В пік такого паління повітря навколо стає важким і гірким. Медики наголошують, що збільшуються випадки захворювань дихальних шляхів. Експерти зазначають, що на поверхні листя скупчуються вегетативні речовини, які при горінні перетворюються на шкідливі. Під час нагрівання з цих речовин випаровується бензопірен, через який у людей загострюються хвороби легень, серця, а також з’являються онкологічні захворювання. З димом у повітря також вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для людини речовин.
            Віднедавна територія громади
 щовечора поглинає їдкий дим від спалювання листя.

Великобілозерська сільська  рада звертається до всіх мешканців громади з проханням – не спалювати листя! Відповідаючи на питання: «А що ж треба робити з опалим листям і залишками рослинності?» можна сказати, що найкращою і єдиною альтернативою спалюванню листя є компостування. Кожний власник присадибної ділянки на своєму господарському дворі може зробити компостну яму, зберігаючи в ній рослинні залишки. В результаті не буде забруднюватись повітря, а за півроку буде змога мати власне безкоштовне добриво.

 

 

 

                                                                                                                            Статтю підготувала В. Голєва


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора