A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Відзначення 76-ї річниці Дня визволення від нацистських загарбників та річниць утворення сіл на території Великобілозерської громади

Дата: 28.10.2019 13:53
Кількість переглядів: 951

Фото без опису

76 років віддаляють нас від буремних воєнних років. Для історії це небагато, а для людини – це майже все життя. Кожного року в честь невмирущих пам`яті і слави, увіковічених мужністю і героїзмом наших воїнів-визволителів в останніх числах жовтня ми відзначаємо День визволення нашого краю від нацистських загарбників.

         День визволення, як і День Перемоги, це свято зі сльозами на очах. В цей день згадують усіх, хто причетний до тієї великої події.   З нагоди  цієї щемної дати на території Великобілозерської громади проведено ряд  святкових заходів.
         26 жовтня на території Гюнівського старостинського округу   біля братської могили,  в якій знайшли свій вічний спокій 596 воїнів
, проведено урочистий мітинг-реквієм.  Учасники заходу зібралися, щоб хвилиною мовчання вшанувати пам′ять воїнів-визволителів та покласти квіти до підніжжя братської могили. В заході взяли участь  Великобілозерський сільський голова Ігор БАТРАК, секретар  сільської ради Тетяна ХОДУС, директор ПрАТ Агрофірма «Гюнівська» Олександр КОРАБЛЬОВ, староста Гюнівського старостинського округу Людмила ПІДОПРИГОРА, депутат Великобілозерської сільської ради Сергій ПАСТАРНАК, учні та вчителі, вихованці та вихователі навчальних закладів території, мешканці с. Гюнівка , с. Новопетрівката та гості з сусідніх сіл.    
             Про закінченню урочистостей на односельців та гостей чекав святковий концерт та народні гуляння. Адже цього дня мешканці села Гюнівка святкували ще й 178- річницю заснування своєї малої Батьківщини. Концертна програма розпочалася з виступу наймолодших її учасників – вихованців дитячого садочку «Віночок», далі присутніх вітали учні та вчителі філії Великобілозерського НВК № 1 (школа-дитячий садок)  Гюнівська загальноосвітня  школа № 1. Вітали своїх сусідів веселою українською піснею фольклорні колективи Центру культури та дозвілля «Журавка» та «Білозерчаночка». Після концерту всіх присутніх пригощали смачними гарячими стравами. А далі було багато гарної музики, запальних танців та яскравий  святковий салют.

           27 жовтня святкували визволення села від нацистських загарбників мешканці Великобілозерської громади на території ТОВ «ім. Гагаріна». Захід розпочався з урочистого мітингу «Це потрібно не мертвим, це потрібно живим». Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання пам′ять про героїв-визволителів та поклали квіти до підніжжя братської могили.  В урочистостях взяли  участь сільський голова Ігор БАТРАК, перший заступник сільського голови Вікторія КАЛИНОВСЬКА, директор  Агрофірми «ім. Гагаріна» Андрій БАКУТА, спеціаліст Великобілозерської сільської ради Олександр ЮЩУК, учні, вчителі, вихованці та вихователі навчальних закладів, мешканці території та гості.    

       Традиційно, після урочистого мітингу, захід продовжився святковим концертом. Вітали гарною українською піснею своїх односельців і найменші учасники концертної програми – учні школи, і ветерани сцени – фольклорний колектив «Журавка». Також  найкращими побажаннями та   пісенними подарунками вітали мешканців території викладачі Дитячої музичної школи, фольклорний колектив «Білозерчаночка» та, завжди бажані гості з сусіднього села Мала Білозерка, народний фольклорний колектив «Хуторянка». По закінченню концерту присутніх частували смачною кашею. Народні гуляння ще довго не втихали, адже супроводжувалися  веселою музикою та танцями.  

          На обох заходах цікаво було, як дорослим, так і дітям. Для маленьких мешканців були організовані дитячі розваги. Також всі дітки мали можливість досхочу поласувати безкоштовною солодкою ватою.

          Щира подяка за допомогу в організації та проведенні заходів висловлюється сільгоспівробникам та приватним підприємцям, які  долучилися до організації заходів!   

 

                                                             Методист Центру культури та дозвілля ВСР ВР ЗО



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора