A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Управління ГУ ДФС у Запорізькій області надає інформацію

Дата: 23.09.2019 13:31
Кількість переглядів: 275

 

Запорізькі землекористувачі поповнили місцеві бюджети на 788 мільйонів

 

Власники та орендарі земельних ділянок за вісім місяців цього року сплатили до місцевих бюджетів 788 мільйонів гривень. За інформацією в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслана Рачинського, надходження плати за землю перевищили минулорічні на 21 мільйон або на 2,7 відсотка.

Найбільші платежі надійшли за землі м. Запоріжжя – 269 мільйонів гривень, м. Енергодар, Кам'янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 95,5 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського і Приморського районів – майже 77 мільйонів, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 68,3 мільйона, Якимівського та Приазовського районів – 56 мільйонів, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – понад 52 мільйони тощо.

Фахівці податкової служби разом із представниками інших державних органів проводять заходи, направлені на детінізацію земельних відносин. Так, упродовж цього року після здійснених звірок з місцевими радами, підрозділами податкової служби області, ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області та регіонального відділення Фонду державного майна України було залучено до оподаткування 42 суб'єкти господарювання, сума нарахувань земельного податку та орендної плати перевищила 5 мільйонів гривень. А за результатами заходу "Врожай-2019", який проводиться за участю місцевої влади та податківців, річні додаткові надходження орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності до місцевих бюджетів склали 1,3 мільйона.

Усього в регіоні нараховується понад дев'ять тисяч юридичних та 286 тисяч фізичних осіб, які володіють або орендують земельні ділянки.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

На Запоріжжі зафіксовано 131 митне порушення

 

Запорізькі митники з початку року під час аналітично-пошукових заходів встановили 131 випадок недотримання митних правил. За даними фактами стосовно компаній та фізичних осіб заведені справи за загальну суму 54,7 мільйона гривень.

За січень-серпень фахівці митниці розглянули 38 адміністративних матеріалів, за результатами яких на правопорушників накладені штрафи на суму 3 мільйони 428 тисяч гривень.

За цей же період судові органи винесли рішення у 43 справах, згідно з якими  конфісковано предметів правопорушень загальною вартістю 1 мільйон 646 тисяч, а також накладені штрафи на суму 5,9 мільйона гривень.

Нагадуємо, суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності та громадяни на вебпорталі ДФС можуть ознайомитись з правилами перетину митного корону України, актуальною інформацію щодо оформлення поставок та ін. (http://sfs.gov.ua/baneryi/mitne-oformlennya/).

 

Запорізька митниця ДФС

ТЕМА: Боротьба з контрабандою та митними правопорушеннями

Спікер: Керівник підрозділу/фахівець митниці

З проданих підакцизних товарів місцеві громади на Запоріжжі отримали майже 110 мільйонів

 

За вісім місяців 2019 року торговельні об'єкти, які вроздріб продають підакцизні товари, сплатили до місцевих бюджетів Запорізької області 110 мільйонів гривень. Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, лише у серпні до скарбниць громад спрямовано майже 20 мільйонів акцизного податку, що на два мільйони більше, ніж торік.

Згідно з нормами Бюджетного кодексу акцизний податок повністю зараховується до бюджету тієї території, де здійснюється торгівля. Таким чином з кожної одиниці проданої алкогольної продукції чи тютюнового виробу п'ять відсотків надходять до скарбниці міста або об'єднаної територіальної громади. Податківці радять покупцям завжди вимагати у продавця фіскальний чек за товар, який доводить факт продажу та гарантує захист прав споживачів.

На території Запорізької області майже чотири тисячі суб'єктів господарювання торгують уроздріб підакцизними товарами. Для цього вони придбали понад 8,7 тисячі ліцензій. За нелегальний продаж алкоголю і тютюну передбачена адміністративна відповідальність.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

ТЕМА: Легалізація ринку підакцизних товарів

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Міська влада і запорізькі підприємці: діалог у вирішенні проблемних питань триває

 

У Запорізькій торгово-промисловій палаті відбулося чергове засідання міської координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

Участь у заході взяли представники Департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради, податкової служби Запорізької області, правоохоронних органів, Запорізької торгово-промислової палати, громадських організацій та підприємці міста.

На початку зібрання члени координаційної ради доповіли про виконання доручень, наданих на попередніх засіданнях, зокрема, про реалізацію системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок (ХАССП) на підприємствах обласного центру.

Далі учасники перейшли до обговорення поточних питань, які хвилюють місцевих підприємців у сфері благоустрою та стану боротьби із викраденням майна, що використовується для здійснення підприємницької діяльності.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

ТЕМА: Розвиток малого та середнього підприємництва

Спікер: Фахівець ГУ ДФС

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора