A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

День пам’яті захисників України

Дата: 30.08.2019 15:29
Кількість переглядів: 351

Фото без опису

В Україні 29 серпня відбулося вшанування  пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. Саме в серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам, українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення. За офіційними даними, під час Іловайської операції і подальшого розстрілу в так званому "зеленому коридорі" 366 українських воїнів загинуло, 429 - отримали поранення різного ступеню тяжкості, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

В знак вшанування наших українських героїв закладами  Центру культури та дозвілля Великобілозерської сільської ради проведені тематичні заходи присвячені цій даті.

В сільській бібліотеці №1 для відвідувачів була оформлена книжкова виставка на тему «Соняхи на спомин». Викладена література, яка ще раз нагадала читачеві про подвиг наших героїв.

Завідувачем Сільської бібліотеки №2 оформлено тематичну викладку «29 серпня – День вшанування пам’яті захисника України», яку відвідали дорослі та діти.

В Сільських бібліотеках №3 та №4 проведені бесіди «Ми захищали Україну» та «Герої житимуть вічно у наших серцях» на яких читачі мали змогу не тільки почути про події та героїв нашого сьогодення, але й розповісти те, що відомо їм. В знак вшанування бесіди закінчилися хвилиною мовчання.

Бібліотеку села Гюнівка відвідали вихованці дитячого садочка «Віночок», де ознайомились з альбомом про захисників України, своїх земляків. Також читачі бібліотеки вшанували  пам'ять земляка Телегіна Сергія Анатолійовича, який загинув 14 червня 2014 року біля Луганського аеропорту в літаку ІЛ-76.

В сільських бібліотеках №6 та №7 оформлені та представлені читачеві тематичні викладки «Подвиг. Пам'ять. Життя.» та «Дякую тобі, Захиснику».

У Сільському Будинку культури №1 оформлена тематична викладка та проведена патріотична година «Герої не вмирають» для маленьких відвідувачів, які вже знали, що Україна має героїв – справжніх, відданих та сміливих.

В Сільському Будинку культури №2 оформлено інформаційний куточок «Збережемо Україну», з якого можна було дізнатися про трагедію, яка сталася в 2014 році і яка до сих пір тривожить серця українців.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора