A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

День пам’яті захисників України

Дата: 30.08.2019 08:23
Кількість переглядів: 489

Фото без опису

29.08.2019  Україна вперше відзначає День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність країни.

Всі ми добре пам’ятаємо, що дата 29 серпня пов'язана з пам'яттю про Іловайську трагедію 2014 р., коли після масштабних боїв військовослужбовці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом на Донбасі. Бойовики і російські військові обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. Внаслідок розстрілу українських військовослужбовців під Іловайськом загинуло 366 осіб. Кожен із них заплатив за свої переконання найвищу ціну – життя, тому для нас є святим обов'язком гідно вшанувати Героїв.

Саме тому, сьогодні на базі адміністративної будівлі Великобілозерської сільської ради, з метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність та увічнення їхнього героїзму, проведено мітинг-реквієм «Герої не вмирають».

В ході  мітингу невмирущу пам’ять про героїв-захисників України, які загинули за світле майбутнє нашої держави, було  вшановано хвилиною мовчання. По закінченню заходу було покладено квіти до пам’ятника великому Кобзареві та державному діячеві Т.Г.Шевченку, який, не шкодуючи свого життя, боровся за визволення рідної України, за її свободу та світлу долю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора