Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Як зірка в небі- Україна в серці

Дата: 24.08.2019 16:09
Кількість переглядів: 544

         Фото без опису

Для багатьох українців День Незалежності — довгоочікуване свято, яке кожен свідомий  громадянин чекає з нетерпінням, адже цього дня згадуються щемливі моменти нелегкої української історії, відчувається гордість за українське походження. Цей день, що є результатом тисячолітньої боротьби українського народу за право мати свою державу, відзначається як найголовніше свято нашої країни. Крім того, це ще одна чудова можливість одягти вишиванку!

23 серпня 2019 року Великобілозерська громада  відзначала відразу два державних свята – День Державного Прапора та День Незалежності України. Святкування розпочалося  з урочистої ходи,
учасники якої з прапорами та синьо-жовтими кульками пройшлися  до пам’ятника видатному сину України – Тарасу Шевченку та поклали квіти до його підніжжя.

В ході заходу присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів, мирних жителів,  усіх патріотів України, які віддали свої життя заради
щасливого майбутнього у боротьбі за свободу та незалежність України.

Майстриня декоративно-прикладного мистецтва Наталія  Омельченко виготовила дідухи та декоративні снопи для прикрашання сценічного майданчика.  

           А ще цього дня  віддавали  шану українській пісні. Бо саме вона вічна,  як і душа нашого народу!      Пройшли  віки,  змінились епохи,  люди,  події.   Але народна пісня  назавжди  залишиться  з нами.  

На площі Біля Будинку культури було проведено музичний батл «Української сучасної пісні», в якому взяли участь   2 команди  «Білозерські Superstar»  (с.Велика Білозерка) та команда «Бджоли»  (с. Гюнівка).

      Головна мета  заходу- довести, що пісня об’єднує  український народ  і надає йому неабиякої сили.   По закінченні  конкурсу всі учасники отримали призи.

Продовжилося свято концертом за участю учасників художньої самодіяльності Будинку культури Великобілозерської сільської ради та Сільського будинку № 1 Центру культури та дозвілля Великобілозерської сільської ради.  Наймолодших  мешканців громади  чекали розваги на дитячих атракціонах та безкоштовна солодка вата від громади.

Всі охочі мали змогу посмакувати українською народною стравою
- смачним кулішем, салатами з овочів та чаюванням.

Закінчилось свято запальною дискотекою під живий музичний супровід.

З Днем Незалежності, шановна громадо! Нехай це свято духмяним серпневим запахом українського хліба принесе у наш дім щастя і добро, порозуміння та згуртованість!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора