A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Великобілозерське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області інформує

Дата: 15.08.2019 09:09
Кількість переглядів: 364

Інформація щодо харчових отруєнь

 

За результатами аналізу оперативних повідомлень територіальних органів в Держпродспоживслужби за б місяці поточного року встановлено подальше погіршення санітарно-епідемічної ситуації щодо захворюваності на ботулізм.

Так, станом на 01.07.2019 року територіальні органи Держпродспоживслужби  взяли участь у розслідуванні 56 випадків захворювання на ботулізм, під час яких постраждало 63 особи, із них 4 - померли, за аналогічний період 2018 року було розслідувано 41 випадок, піл час яких постраждала 46 осіб.

З початку року серед всіх випадків ботулізму, участь у розслідування яких брали територіальні органи Держпродспоживслужби, 31 - пов'язаний із рибною продукцією, у тому числі 10 - ймовірно пов'язані із вживанням рибної продукції промислового виробництва.

З метою недопущення погіршення санітарно- епідемічної  ситуації щодо захворюваності на ботулізм, керуючись законами України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб». «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин».

Операторам ринку - не допускати прийом і реалізацію риби без супровідної документації, в немаркованій тарі, перевезення риби транспортом, який не відповідає вимогам законодавства сфері безпечності харчових продуктів, посилити виробничий контроль, в тому числі лабораторний, за дотриманням одинарних правил і виконанням санітарно-протиепідемічних (профілактичних) та ветеринарно-санітарних заходів, забезпечити відповідний температурний режим на всіх етапах обігу рибної продукції;

населенню - дотримуватись заходів щодо попередження захворювань на ботулізм та інших інфекційних та паразитарних захворювань, фактором передачі яких є рибна продукція.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора