A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ВІНОЧОК» ВІТАЄ ЗІ СВЯТОМ ПЕТРА І ПАВЛА

Дата: 12.07.2019 18:41
Кількість переглядів: 406

Фото без опису

Дванадцятого липня за новим стилем — день святих Перво-верховних Апостолів Петра і Павла, або, як кажуть наші селя­ни, «Петра».

 

12 липня віддавна також вважалося святом рибалок, адже до покликання на апостольське служіння Петр був ловцем риби. На Петрів день закінчувався весняний і починався літній рибальський сезон.

Напередодні свята молодь йшла у полі зустрічати світанок. Як вважалося у народі, сонце в день Петра і Павла було особливим.

Крім того існував звичай у цей день влаштовувати гуляння, водити хороводи та гойдатися на гойдалках. До свята ретельно готувалися, адже день Петра і Павла символізував закінчення купальських свят і літніх весіль, а також підготовку до сінокосу. Люди наводили порядки у своїх будинках і дворах, робили букети та вінки з різних польових квітів, з якими потім йшли на церковну службу. Повернувшись з церкви, люди розговлялися мандриками. Мандрики — це пампушки печені з пшеничного тіста, яєць і сиру. Сама назва походить ніби від того, що, мандруючи по світі, Петро з Павлом живилися «ман­дриками»

У цей день було прийнято влаштовувати святкові сімейні обіди.

За традицією в цей день, вихованці та персонал ДНЗ «Віночок» пекли «мандрики». а потім відправилися в похід на ставочок до нашого депутата Тендеренко Юрія Петровича. Привітали його родину зі святом та пригостили «мандриками». Діти отримали велике задоволення від відпочинку,грали в ігри,танцювали,співали, каталися на гойдалкі,а потім влаштували обід на природі. всі разом смакували «мандриками».

 

Шановні мешканці громади! Вітаємо Вас зі світлим православним святом – Днем Петра і Павла! Бажаємо вашим родинам благополуччя та мирного щасливого життя у любові та злагоді!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора