A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Купальська ніч для мешканців Великобілозерської громади

Дата: 09.07.2019 11:42
Кількість переглядів: 504

Фото без опису

 

 

Свято Івана Купала – одне з найбільш видовищних та колоритних свят української культури. Воно оповите міфами, надзвичайними історіями та легендами. Вважається, що в цю ніч просинається вся нечисть та ходить поряд з людьми. Саме тому в ніч проти Івана Купала не можна спати. Не спала цієї ночі і наша громада.

06 липня 2019 року мешканці та гості Великобілозерської об’єднаної сільської територіальної громади зібралися біля водоймища на території ТОВ «Агрофірма імені Суворова», щоб ставши учасником театралізованого обрядового дійства з елементами фольклору «Ой на Івана, ой, на Купала», відчути єднання з природою та магію купальської ночі.

Цього року для гостей свята було організовано: театралізоване дійство “Магія Купальської ночі”, майстер-клас із плетіння купальських віночків, конкурс на кращий купальський вінок, конкурс на найдовшу косу,  народно-масові гуляння та танцювальна програма під живий музичний супровід.

Діти, присутні на заході, також не були обділені увагою, адже з радістю приймали участь у водінні хороводів та в дитячих конкурсах, за що були нагороджені солодощами. А ті дітлахи, що не потрапили до складу команд під час конкурсної програми,  зовсім не засмутилися, адже протягом всього свята для них готувалася безкоштовна солодка вата.

Неабияким захоплюючим видовищем для всіх без виключення присутніх були палаюче колесо – символ сонця та купальське багаття, запалюванням яких закінчувалося театралізоване дійство. А видовищне вогняне шоу, яке подарував мешканцям громади депутат Верховної Ради України Володимир Бандуров, додало магічності самому заходу та незабутніх вражень його відвідувачам.

В ході святкування всіх присутніх пригощали кулішем та наваристою рибною юшкою, за що хочемо ще раз подякувати керівнику та працівникам кухні ТОВ «Преображенське», які приготували ці смачні страви та доставили на місце проведення заходу.

Велика подяка за організацію та проведення заходу Великобілозерській сільській раді в особі сільського голови Ігоря Батрака та депутатам Великобілозерської сільської ради.

Ближче до завершення свята мешканці та гості Великобілозерської громади отримали ще один подарунок, цього разу  від кандидата в депутати Верховної Ради України Юрія Коробова, у вигляді  святкового салюту.

Швидко сплив час, відведений для проведення заходу, люди середнього та старшого віку, задоволені від побаченого, займали місця в автобусах та відбували по домівках, а молодь, зачарована красою ночі, залишалася біля водоймища та продовжувала святкувати до пізньої ночі.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора