A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Івана Купала в ДНЗ " Віночок"

Дата: 04.07.2019 14:32
Кількість переглядів: 2506

Одним із найпоетичніших свят українського обрядового календаря є свято Івана Купала (Купайла), яке припадає на 7 липня. Історично цей день був днем літнього сонцестояння, що збігався з Різдвом Івана Хрестителя.

У розпал літньої оздоровчої кампанії 4 липня в нашому садочку відбулося свято Івана Купала «Ой, на Івана, ой, на Купала».

Головними дійовими особами свята стали Купало та Марена. Колектив ДНЗ професійно і весело ознайомили дітей з історією та народними традиціями святкування українцями дня Івана Купала, закріпли знання купальських пісень, українських народних хороводів, уміння виразно читати вірші напам’ять; розвивали музично – хорові навички та хороводні рухи, спритність, кмітливість. У віночках, з любов’ю, сплетених мамами, дівчата водили хороводи. А сильні і сміливі хлопці азартно стрибали через імітоване вогнище. Особливо сподобалися малюкам герої свята. Основою свята стало збагачення дітей позитивними емоціями, формування у дошкільників почуття національної свідомості, виховування почуття любові до рідного краю. Колектив закладу ретельно підійшов до організації та святкування найпоетичнішого літнього свята українського народу, залучивши батьків вихованців до його проведення.

Фото без опису

Тріщать усі сороки на вербі,

що Купала свято на селі,

що зібралось люду, як квітів у полі

хай вас обминає лихо і горе.

Фото без опису

Вінки дівчатонька плетуть,

хай по воді вони пливуть,

хай він до хлопця припливе,

дівчині долю принесе.

Фото без описуТо наше житечко в колосочку,

А наші дівчаточка у віночку.

Фото без опису

Вийди, вийди сонечко, на дідове полечко, на бабине зіллячко, на наше подвір’ячко, на яскраві квітоньки, на маленькі дітоньки. Вони тут гуляють. Тебе виглядають.

Фото без опису

Красивий, щедрий рідний край, і мова наша солов’їна. Люби, шануй, оберігай усе, що зветься Україна!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора