A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Перша обласна школа – експедиція «Степові лісництва рідного краю»

Дата: 02.07.2019 10:48
Кількість переглядів: 402

Фото без опису

З 20 до 27 червня 2019 на базі Старобердянського лісництва проходила Перша обласна туристсько-краєзнавча наметова Школа – експедиція  «Степові лісництва рідного краю» для учнів закладів освіти Запорізької області, в якій взяли участь учні Великобілозерського НВК №1. Кожний учасник Лісової школи отримав Польовий щоденник із завданнями досліджень, які виконував протягом семи днів  особисто або у складі групи. Підсумком роботи у Школі стали індивідуальні та групові пошуково-дослідницькі роботи  представлені на польовій учнівській конференції. Школярі з інтересом бралися за виконання поставлених завдань. Юні науковці провели значну пошукову роботу, що дало можливість краще познайомитися з природою лісництва, здружитися з іншими талановитими учасниками Лісової школи з  навчальних закладів області, плідно поспілкуватися і відпрацювати навички проектно-дослідницької діяльності. В окремі дні до участі у роботі Лісової школи долучалися викладачі Мелітопольського державного педагогічного університету, працівники Старобердянського лісництва, краєзнавці Мелітопольського району.

Незабутні враження у юних дослідників  залишилися від екскурсій Запорізьким краєм (заповідник «Кам’яні Могили», «Терпенівські джерела», «Дуб –патріарх») .

Навчальна програма школи передбачала проведення майстер –класів з туризму, спортивних та туристсько-спортивних ігор, інтелектуальних ігор біля вогнища та інтерактивних вправ.

За підсумками журі  у рамках І обласної наметової школи-експедиції « Степові лісництва рідного краю» команда Великобілозерського НВК№1 (керівник Абрамова Г.В., заступник керівника Мисюра О.А., Онушко Олег, Ворона Катерина, Холод Дар’я, Федюніна Анастасія, Федюніна Олександра, Базна Анастасія, Базна Марина, Баришполь Олексій)  зайняли призові місця у конкурсах : « Екологічний квест»,  « Екоерудит»,  «Орієнтування в лабіринті», «Орієнтування у лісовій місцевості». Всі учні отримали сертифікат, що засвідчує успішне завершення школи – експедиції « Степові лісництва рідного краю».

Загалом, перебування в Лісовій  школі стало для  дітей дуже корисним у дослідницькому, пізнавальному і в комунікативному аспектах. У своїх анкетах  про цю школу її учасники відмітили «що час, проведених у Лісовій школі, став для них незабутнім і вони бажають у наступному році поринути у таку атмосферу ще раз».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора