A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Участь Великобілозерської сільської об’єднаної територіальної громади в навчанні з питання «Децентралізація приносить прозорість та ефективність в освіті та медицині» (UCCCT).

Дата: 21.05.2019 13:06
Кількість переглядів: 527

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуУчасть Великобілозерської сільської об’єднаної територіальної громади в навчанні з питання «Децентралізація приносить прозорість та ефективність в освіті та медицині» (UCCCT).

 

Представники освіти та медицини Великобілозерської сільської ради взяли участь у навчанні з питання «Децентралізація приносить прозорість та ефективність в освіті та медицині» (UCCCT) під пильним керівництвом експертів Всеукраїнського громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети» Мошнягула Дмитра та Гудь Світлани.

Навчання було спрямоване на обізнаність  використання у громадах інструментів нагляду за коштами та ефективністю надання послуг в освіті та медицині, поліпшення співпраці мешканців та влади, залучення громадян до прийняття рішень та зниження корупційних ризиків.

Метою навчання є підвищення знань учасників у галузях охорони здоров'я та освіти, як двох ключових сфер, у яких  громадяни особливо стурбовані поширенням корупції, шляхом виконання таких двох завдань:

 

• Завдання 1: Підвищити обізнаність громадян про корупційні ризики і прояви,  ефективні механізми, що їм запобігають і підтримують прозорість та доброчесність місцевої влади;

• Завдання 2: Впровадити у громадах інструменти підзвітності та громадського нагляду для запобігання корупції в освіті й медицині на місцевому рівні.

Глобал Ком’юнітіз разом з партнерами-виконавцями проекту співпрацюватиме з 20 громадами протягом двох років, надаючи навчання та підтримку громадянам, засобам масової інформації та органам місцевого самоврядування з метою визначення та прийняття механізмів нагляду і залучення громадян до ефективного використання коштів в освіті та медицині.      Проект буде поєднувати навчальний компонент з менторською підтримкою, а також компонент підвищення обізнаності громадян та місцевої влади про інструменти контролю за коштами, ефективність фінансування, відповідальність кожного за прийняття рішень, взаємодію усіх зацікавлених сторін для підвищення прозорості. Децентралізація принесла громадам додаткові фінансові можливості. Однак, вони не безмежні і ними потрібно правильно розпоряджатися, особливо у таких чутливих сферах як освіта та медицина. Цей проект допоможе громадам налагодити належне управління у цих сферах. У рамках проекту будуть розроблені онлайн-інструменти та методологія оцінки ефективності витрат у сфері освіти та охорони здоров'я, а також надана підтримка у впроваджені інституційних механізмів нагляду, таких як наглядові ради та групи доброчесності громад.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора