A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Святкування Дня матері, Дня вишиванки, відзначення Міжнародного дня сім’ї

Дата: 16.05.2019 10:24
Кількість переглядів: 676

 

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Усе, що є найкраще у дитини

ЇЇ талант, культура, доброта -

Від тата, мами йде і від родини -

Незаперечна істина свята.

Сімя, родина – це велике диво

Там є любов і ласка, і тепло,

Там затишно і радісно, щасливо

Тепер у нас і завжди так було!

 

       В рамках святкування Дня матері, Дня вишиванки, та з нагоди відзначення Міжнародного дня сім’ї - 15 травня 2019 року  на території Будинку культури Великобілозерської сільської ради о 14:00 було проведено конкурс  на кращого знавця українських звичаїв та обрядів «У звичаях й традиціях ти душу України пізнай» та майстер-клас в техніці холодний фарфор «Родинний оберіг».

      Організатори свята виховували шанобливе ставлення до національних традицій та звичаїв, української культури, сімейних обрядів, розширили уявлення про українську вишивку й народний костюм, сприяли розвитку художнього смаку, інтересу до українського народного мистецтва, виховували шанобливе ставлення одне до одного.

Участь у конкурсі приймали родина Багній, Глушко,  Нікітенко, Нестреляй, Панкратови, Пастернак, Продайводи, Постарнак, Холод – всього 9 родин. Всі учасники гідно представили себе, плели віночки, проявили свої знання українських національних страв та символів культури, співали українські пісні. Але конкурс є конкурс. Почесне перше місце зайняла родина Багній. Друге місце – родина Пастернак, третє місце – родина Панкратових. Усі учасники отримали чудовий настрій та подарунки за участь.

Незабутні  враження в кожного залишилися після участі в майстер-класі від Надії Дежимесової, під час якого кожен мав змогу власними руками виготовити свій оберіг – подарунок на згадку. Учасники вкладали всю свою любов і фантазію. Заняття виявилось дуже цікавим та захоплюючим.

      Ну і яке ж свято без гостей. До нас завітали представники Чкаловської об’єднаної територіальної громади на чолі з головою громади – Калиновським Станіславом Васильовичем.  Гості із задоволенням прийняли участь у виготовленні родинних оберегів.

         Протягом свята усі бажаючі мали змогу ознайомитись з фото-виставкою «Все до серденька матері горнеться», виставкою оберегів  від майстрів декоративно-ужиткового мистецтва Наталії Омельченко, Вікторії Калиновської та Надії Дежимесової, а також виставкою українських хустин «Хустка – долі берегиня» та «Лялька-мотанка – оберіг українського народу».

        На перший погляд ці прості й дивовижні предмети – обереги, здаються дрібницею. Але це не так! Наші реліквії-обереги – це наші талісмани, які ми цінуємо поряд із душевними якостями.

      Давайте разом відроджувати обереги!!! Вони оберігатимуть наші домівки і донесуть культуру та звичаї українців до наступних поколінь!!!                                           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора