A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Кімната Пам’яті

Дата: 10.05.2019 08:26
Кількість переглядів: 450

Фото без опису

Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Не щезне в пам’яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над фашизмом.

9 травня 2019 року у Великобілозерській ЗОШ І-ІІ ступенів №5 продовжилася низка заходів, присвячених Дню Перемоги українського народу над фашизмом у Другій Світовій війні. Зокрема гостинно відчинила свої двері для всіх відвідувачів Кімната Пам’яті, в якій було зібрано матеріали про воїнів, які загинули при звільнені нашого села від німецько-фашистських загарбників і котрі поховані в Братській могилі, що знаходиться на території ТОВ «Агрофірма ім. А. Суворова». Також елементами експозицій стали матеріали про наших воїнів-односельців, які захищали наш край у буремні роки 1939-1945 та часи АТО на сході України в наше сьогодення.

Одним із перших відвідувачів Кімнати Пам’яті став Голота Юрій Васильович, депутат Запорізької обласної ради, онук загиблого воїна Касярума Миколи Радіоновича. Саме Юрій Васильович ініціював виділення із депутатського фонду коштів на оновлення матеріалів Кімнати Пам’яті та придбання нових меблів.

Поклонитися могилі свого діда прибули Кузема Н.Г. та Кузема І.Ф. із м. Енергодара.

Другий рік поспіль відвідати могилу свого батька Іванченка О.Т. приїзджає Іванченко В.О. разом зі своєю донькою та онуками.

Після зустрічі учнів та вчителів школи з гостями в Кімнаті Пам’яті всі взяли участь в мітингу, присвяченому 74 річниці з Дня Перемоги над фашизмом у Другій Світовій війні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора