A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

У Великобілозерській громаді проведено вело та автоестафети «Єдність в ім’я Перемоги»

Дата: 07.05.2019 16:11
Кількість переглядів: 804

Фото без опису

 

      Великобілозерська громада продовжила започаткований минулого року  спільний вело та автопробіг під гаслом  «Єдність в ім’я Перемоги», який проводиться з метою гідного вшанування подвигу Українського народу в Другій світовій війні, засвідчення  поваги до всіх борців проти нацизму, а також утвердження патріотизму та національної гідності  серед мешканців громади. 

07 травня 2019 року проведено об'їзд пам'ятників, меморіальних комплексів, обелісків та братських могил за участю ветеранів Другої світової війни, дітей війни, ветеранів праці, педагогічних працівників, працівників закладів культури, молоді, учнів загальноосвітніх закладів та професійного аграрного ліцею.

Вело та автопробіги традиційно проходили за чотирма маршрутами. Учасники пробігів, а їх було близько 300 осіб, одночасно виїхали від братських кладовищ загиблим воїнам з с.Гюнівка, с.Новопетрівка, від пам'ятника загиблим воїнам, що на території ТОВ «Агрофірма ім. Ватутіна» та від братської могили, яка розташована на території ТОВ ім. А. Суворова. З кожного куточку громади вони  везли з собою паперових журавлів, які є символом  печалі, смутку і нестерпної  туги за тими, хто не може більше повернутися в рідні краї.  

На фінішній прямій, біля Братської могили в центрі села, відбувся урочистий мітинг, де кожен навчальний заклад взяв участь у створенні символічного панно. Головним елементом панно став образ Божої Матері, виготовлений майстринею декоративно-ужиткового мистецтва  Омельченко Наталією Василівною в техніці «витинанка». Журавлі, що привезли учасники велопробігу, доповнили панно, уособлюючи душі загиблих наших земляків, які не повернулися із тих далеких, запеклих боїв, залишившись  жити в нашій пам’яті, перетворившись в білих журавлів.  За слов'янськими повір'ями, журавлі -  посланці Божі.  На синьо-жовтому полотні 18 чорнокрилих білих птахів величаво ключем здіймалися над Святим образом, символізуючи кількість поховань на території громади.     

 По закінченню заходу всіх учасників велопробігу пригостили прохолодним морозивом, а на учасників автопробігу чекав поминальний обід за підтримки ТОВ «Преображенське» в особі директора Коростельова Олександра Юрійовича.

Сподіваємося, що традиція об’їздів поховань, буде і надалі підтримуватися мешканцями громади і кількість учасників пробігів зростатиме.

 Єднаймося в ім’я ПЕРЕМОГИ!

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора