Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Відбувся фінальний етап Всеукраїнського юннатівського природоохоронного руху «Зелена естафета»

Дата: 15.04.2019 12:48
Кількість переглядів: 531

Фото без описуФото без опису

9-11 квітня ц.р. Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді спільно з Комунальним закладом «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради провів фінальний етап Всеукраїнського юннатівського природоохоронного руху «Зелена естафета» 2018-2019 н.р.

Мета заходу — поширення практичної природоохоронної роботи в закладах загальної середньої освіти та закладах позашкільної освіти, залучення учнівської молоді до заходів щодо збереження та поліпшення стану довкілля, формування її життєвих компетентностей у контексті ідей сталого розвитку суспільства.

Учасниками фінального етапу Всеукраїнського юннатівського природоохоронного руху «Зелена естафета» у м. Черкаси були команди закладів загальної середньої освіти та команди закладів позашкільної освіти з 13 областей — переможці обласних етапів юннатівського природоохоронного руху «Зелена естафета» з Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Закарпатської, Запорізької, Кіровоградської, Львівської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської, Черкаської та Чернігівської областей. Запорізьку область на цьому конкурсі представляла команда Великобілозерської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №3 - це учень 9 класу Нагорний Іван і учениця 8 класу  Осипюк Вікторія. За підсумками фінального етапу конкурсу команда   посіла ІІІ місце.

У програмі «Зеленої естафети» були творчі звіти команд закладів загальної середньої освіти та команд закладів позашкільної освіти за трьома напрямами:

  • «Практична природоохоронна робота»;
  • «Просвітницька природоохоронна робота»;
  • «Навчально-виховна робота з охорони природи».

Викладачами Черкаського державного технологічного університету були проведені індивідуальні змагання на звання кращого юного природоохоронця з моніторингу навколишнього природного середовища за 6-ма локаціями. Також учасники фіналу склали тестові завдання.

Незабутні враження в кожного залишилися після відвідування національної святині українського народу – «Тарасової гори». Діти поклали квіти на могилу Тараса Григоровича Шевченка та вклонилися його пам’яті.

Багато пізнавального та цікавого було на екскурсії в Канівському музеї народно-прикладного мистецтва та під час екскурсії по місту Черкаси.

Також учасники заходу мали змогу ознайомитись з виставковими об’єктами Черкаського обласного центру роботи з обдарованими дітьми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора