A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Великобілозерське районне управління Держпродспоживслужби інформує

Дата: 09.04.2019 16:35
Кількість переглядів: 517

Зважаючи на неодноразові звернення фізичних осіб - виробників первинної продукції, фахівців територіальних органів Держпродспоживслужби щодо державної реєстрації потужностей, які знаходяться у власності фізичних осіб, інформуємо.

Відповідно до ст..25 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" (далі - Закон) потужності з виробництва  та/або обігу харчових продуктів, на яві не вимагається отримання експлуатаційного дозволу, підлягають державній реєстрації в порядку, затвердженому наказом Мінагрополітики від 10.02.2016 № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим об’єктам», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 12.03.2016 за №382/28512.

Відповідно до п.69 ст.1 Закону до потужностей відноситься споруди або комплекси споруд. Приміщення, будівлі, обладнання та інші засоби, включаючи транспортні засоби, а також територія, що використовуються у виробництві та/або обігу об’єктів санітарних заходів.

Водночас інформуємо, що згідно з п.55 ст.1 Закону фізичні особи, якщо вони проводять діяльність з метою або без мети отримання прибутку та займаються виробництвом та/або обігом харчових продуктів або інших об’єктів санітарних заходів, належать до операторів ринку.3

Таким чином, діяльність пасік, що знаходяться у власності фізичних осіб відповідно до п.63 ст.1 Закону підпадає під визначення первинне виробництво, а саме: діяльність з виробництвом та вирощування продукції, у тому числі збір врожаю, доїння, розведення тварин до моменту забою, полювання на тварин, рибальство та збір врожаю диких рослин. Відповідно до ст..23 Закону обов’язок отримання експлуатаційного дозволу не поширюється в частині відповідно діяльності на операторів ринку, які здійснюють первинне виробництво харчових продуктів тваринного походження, а також пов’язану з цим діяльність, зокрема зберігання та поводження з первинною продукцією в місці первинного виробництва, за умови що при цьому істотно не змінюється стан такої продукції.

Зважаючи на зазначене, пасіки, що знаходяться у власності фізичних осіб, на яких здійснюється первинне виробництво, підлягають державній реєстрації на загальних підставах.

         

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора