A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

09 березня мешканці Великобілозерської громади також відсвяткували Масляну

Дата: 11.03.2019 13:13
Кількість переглядів: 635

Фото без опису

Масляна - одне із найвеселіших зимових свят. Окрім цього, воно ще і найгаласливіше та найсмачніше, адже в цей період можна з'їсти будь-яку кількість млинців із різними начинками, окрім м'ясної.. Це свято символізує проводи красуні-зими та зустріч яскравої, довгоочікуваної теплої весни.
В суботу, 09 березня, мешканці Великобілозерської громади також відсвяткували Масляну, під час якої вони попрощалися з зимою та зустріли весну. Відвідувачів свята пригощали млинцями, розважали веселою музикою, запальними танцями та ефектним спаленням опудала.
Святкування Масляної у Великій Білозерці проводиться вже не вперше, тому маючи певний досвід до організації підійшли дуже відповідально. У святкуванні взяли участь заклади освіти, дошкільні навчальні заклади та заклади культури, які приготували безліч смачних млинців, вареників, пирогів та пригощали всіх відвідувачів заходу. Отож,  млинців було багато,  мабуть на святі не було жодної людини, яка б не скуштувала смачненького млинця. Дитячі розваги маленьким мешканцям громади були дуже до вподоби. Старше покоління насолоджувалося виступами фольклорного колективу «Білозерчаночка» та ансамблю козаків війська Запорізького Низового. Ну а молодь громади була в захваті від супердискотеки з гуртом #CuCuKe4. 
Організатори заходу підготували театралізоване дійство з українськими народними піснями та веселими розвагами. Відвідувачам заходу було дуже  весело, вони  охоче підспівували  виступаючим та приймали участь у конкурсах.
Традиційним завершенням святкування проводів зими є спалення опудала. Ще наші предки робили це для того, щоб швидше прийшла весна, щастя, тепле сонечко. На опудало вони намотували різний непотріб і все це привселюдно спалювалося.  Організатори свята також пропонували всім бажаючим позбутися всього лихого, що їм заважає. Присутні на заході мали змогу написати на папері все те, чого вони хотіли б позбутися та прикріпити папірець на опудало. Згодом опудало було спалене, а разом з ним і все погане пішло від нас.
Загалом свято вдалося, люди отримали задоволення,  це було видно по їх обличчях, на яких  світилися радісні посмішки. 
Організатори заходу хочуть ще раз від себе особисто та від мешканців всієї громади подякувати голові громади Батраку Ігорю Івановичу за фінансову підтримку заходу, без якої свято такого масштабу точно б не відбулося.
 
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора