A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

6 березня в стінах Великобілозерської загальноосвітньої школи №5 відбулося святкування Масляної

Дата: 07.03.2019 09:33
Кількість переглядів: 451

Фото без опису

    Масляна – це веселі проводи зими, осяяні радісним очікуванням близького тепла, весняного оновлення природи.
    6 березня 2019 року в стінах Великобілозерської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №5 відбулося святкування Масляної. Творчий колектив учнів, вчителів та батьків відтворили цікаві українські традиції цього свята. Дійство видалося колоритним та різнобарвним. Кожен клас намагався якнайкраще презентувати себе. Діти декламували вірші, співали пісні, веснянки, заклички. Певна річ, не забули й про старовинні звичаї. Тож на святі були Зима і Весна, котрі сперечалися за право господарювати надалі. Також милували око й святкові столи класних колективів, накриті вправними господинями – матусями та бабусями учнів. Чого тут тільки не було! І пухкенькі пиріжки, і круглобокі варенички, і налисники так і вабили до себе. Гаряченькі, щойно з печі та з плити, вони наповнювали повітря неймовірним ароматом! Та головними героями свята, звичайно, були млинці, неодмінний атрибут Масниці, вони мали ритуальне значення: круглі, рум’яні, гарячі, являли собою символ сонця, яке все яскравіше розгоралося, подовжуючи дні.
    На святі відбулося урочисте нагородження наших зірочок-учнів – переможців обласних конкурсів-виставок та їхніх керівників, а саме:
Литвиненка Михайла, учня 4 класу, за зайняте І місце в обласному конкурсі-виставці декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Квітуча Україна» (керівник Литвиненко О.С.)
Чолинця Ростислава, учня 1 класу, за зайняте І місця в обласному конкурсі-виставці декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Квітуча Україна» (керівник Кратік А.Ю.)
Малімон Марію, ученицю 3 класу, за зайняте ІІ місця в обласному конкурсі-виставці декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Квітуча Україна» (керівник Богослав Н.І.) та зайняте ІІ місце в обласній виставці-конкурсі дитячої творчості «Берегиня роду українського» (керівник Богослав Н.І.)
Сергєєву Марину, ученицю 4 класу, за зайняте ІІІ місце в обласному конкурсі ялинкових прикрас «Моя новорічна мрія» (керівник Гомонець Н.В.)
Завгороднього Антона, учня 6 класу, за зайняте ІІІ місце в обласному етапі конкурсу фотоаматорів «Країна моя – Україна» (керівник Калашник Т.Д.)
    Закінчилося свято традиційним спалюванням опудала Масляної. Наші предки робили це для того, щоб швидше прийшли весна, щастя, тепле сонце. Отож й учні та вчителі школи дружно стали в коло, взялися всі за руки, пробачили один одному всі образи та спалили їх у вогнищі разом із зимовим холодом. Нехай тепло наших сердець пробудить до життя весну!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора