A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Дата: 15.02.2019 17:29
Кількість переглядів: 579

Фото без описуФото без описуФото без опису

«Ти – вічний біль, Афганістан,

Ти – наш неспокій.

І не злічить глибоких ран

В борні жорстокій.

І не злічить сліз матерів, дружин, дітей –

Не всі вернулися сини із тих ночей…»

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

        30 років тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу, участь у якій взяли 160375 військовослужбовців – вихідців з України, 3360 з яких – загинули, 72 – пропали безвісти, 3560 – стали інвалідами. З Великобілозерського району на службу в Демократичну республіку Афганістан призвано  24 військовослужбовця. Всі вони є гідним прикладом людської відданості, героїзму та мужності.

     Саме з цієї нагоди 15 лютого 2019 року в сесійній залі Великобілозерської  сільської ради проведено урок мужності «Афганістан живе в моїй душі і чується безсонними ночами». Захід відбувся за участі представників органів місцевого самоврядування,  виконавчої влади, воїнів – афганців та громадськості. Присутні ознайомилися з масштабами складних і неоднозначних подій в Афганістані, пізнали воєнні сторінки минулого, вшанували пам’ять тих, хто поліг в Афганських ущелинах, схиливши голови у скорботній хвилині мовчання.

 Урок мужності супроводжувався документальними відео фрагментами та афганськими піснями у виконанні Богдана Соболєва, Панкратової Єлизовети, Соболєвої Софії та Шаповала Михайла.

     В кінці заходу  відбулося покладання  квітів  до могил загиблих земляків та пам’ятника воїнам – афганцям та ветеранам інших локальних війн.

     За воїнами, які загинули на території інших держав увійшовши в безсмертя, настоятель Свято - Покровської церкви ієрей Олексій провів поминальну панахиду. На знак скорботи всі присутні запалили  свічку пам’яті, яка вічно буде жити у наших серцях і серцях  молодого покоління.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора