A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Війна в Афганістані

Дата: 15.02.2019 11:11
Кількість переглядів: 466

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Тридцять років тому закінчилася одна із трагічних воїн другої половини ХХ століття – війна в Афганістані. В кожному куточку України вшановують учасників бойових дій на території інших держав, що беззаперечно свідчить про глибоку повагу суспільства до людей, яким довелося в мирні повоєнні роки нести нелегку військову службу. Ця війна зламала життя багатьом молодим хлопцям, та незважаючи ні на що, вони чесно виконували свій громадянський обов’язок, залишалися вірними присязі до кінця.

Вже не один рік поспіль відвідують могили своїх побратимів воїни-афганці з м. Енергодару. Так і сьогодні, напередодні відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, делегація від Української спілки ветеранів Афганістану м. Енергодару відвідала могили померлих побратимів на території Великобілозерської громади. Біля кладовищ учасників делегації зустрічали рідні та близькі померлих. Також воїнів-афганців зустрічали та супроводжували сільський голова Ігор Батрак, перший заступник сільського голови Вікторія Дуденко та директор Центру культури та дозвілля Тетяна Головенська.

До пам’ятника воїнам-афганцям та ветеранам інших локальних війн та до могил воїнів-афганців Підгірнього Сергія, Потапенка Анатолія, Давидова Івана, Троцишина Юрія та Милі Ігоря колишні побратими поклали живі квіти, запалили свічку пам'яті та принесли фронтові 100 грамів з окрайцем сірого хліба, саме сірого, адже в ті нелегкі роки, іншого хліба вони не їли. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих в Афганістані та померлих воїнів-афганців.

В промові до побратимів воїнів-афганців сільський голова віддав шану їхньому бойовому подвигу та висловив сподівання про якнайшвидше припинення військового протистояння на Сході України. Також побажав всім присутнім, їхнім рідним та близьким мирного неба над головами та спокійного життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора