A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Про застосування пестицидів та агрохімікатів

Дата: 06.02.2019 14:05
Кількість переглядів: 380

Фото без опису

Для запобігання отруєння бджіл та їх максимального збереження під час обробки медоносних рослин та садів агрохімікатами повідомляємо про таке.

Відповідно до статті 37 Закону України «Про бджільництво» з метою недопущення загибелі бджіл суб’єкти господарювання, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов’язані не пізніше ніж за три доби до початку обробки через засоби масової інформації попередити про це органи місцевого самоврядування, населення та пасічників, пасіки яких знаходять на відстані до десяти кілометрів від оброблюваних площ. При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату.

Роботи з пестицидами, враховуючи вплив та безпечність на бджіл, слід проводити у вечірні (18-20) години при мінімальних повітряних потоках шляхом обприскування наземною апаратурою, при цьому пасіки  необхідно вивести не менш ніж на 5 км від оброблюваних ділянок або ізолювати їх на термін до п’яти діб в залежності від внесеного препарату.

Враховуючи токсичність всіх пестицидів для бджіл, обприскування сільськогосподарських культур, які є медоносами потрібно проводити  фазу бутонізації до цвітіння (в ранні та вечірні години).

Інформуємо агровиробників та пасічників щодо наявних для їх використання інтернет-ресурсів, зокрема системи моніторингу «GRAND EXPERT» (веб-сайт:  www.grand.expert ), використання якого покращить комунікацію між ними, що стане додатковим дієвим механізмом по запобіганню отруєнь бджіл.

Також, просимо забезпечити інформування сільгоспвиробниками бджолярів, що здійснюють діяльність на території, про назви, марки наявних агрохімікатів або тих, що планують придбати для застосування у 2019 році, які занесені до Переліку Пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні.

 

        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора