Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Енергодарське управління ГУ ДФС у Запорізькій області надає інформацію

Дата: 31.01.2019 16:12
Кількість переглядів: 445

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 

Працівників спецпідрозділу податкової міліції Запорізької області нагороджено відзнаками Президента України

 

У Державній фіскальній службі в режимі відеоселектору відбулася урочиста нарада з нагоди четвертої річниці утворення спецпідрозділу ДФС з оперативного забезпечення зони проведення АТО та операції Об'єднаних сил. Захід пройшов за участі заступника Міністра фінансів України Сергія Верланова, виконуючого обов'язки Голови Державної фіскальної служби України Олександра Власова, Першого заступника Голови ДФС України Сергія Білана, керівництва ДФС, Територіальних органів ДФС та підрозділів податкової міліції в регіонах.

Учасники наради відзначили вагомий внесок оперативних співробітників ДФС в економічну безпеку східних областей України. За чотирирічну діяльність спецпідрозділу відбулося 13 ротацій, під час яких на добровільних засадах несли службу 1148 працівників податкової міліції з усіх регіонів. Вони контролювали лінію розмежування, пункти в'їзду та виїзду з непідконтрольних територій, протидіяли нелегальному переміщенню товарів та незаконному здійсненню господарської діяльності.

Під час заходу відбулася церемонія вручення відзнак та заохочень працівникам податкової міліції, які виконували службові обов'язки у зоні проведення ООС.

У фіскальній службі Запорізької області офіцерів податкової міліції привітав в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, керівний склад податкової міліції та колеги.

За мужність, відвагу, високий професіоналізм при виконанні завдань оперативно-службової діяльності та в зоні проведення антитерористичної операції, заходах операції Об'єднаних сил по захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України п'ятьох працівників податкової міліції нагороджено відзнаками Президента України "За участь в антитерористичній операції".

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Присутність ДФС у зоні проведення АТО

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

 

 

За перший місяць року фіскальна служба видала запоріжцям майже сім тисяч електронних ключів

 

Для отримання електронних послуг від держави запорізькі платники користуються ключами цифрового підпису фіскальної служби. Лише у січні фахівці органів ДФС області видали їм майже 6,9 тисячі кваліфікованих сертифікатів ЕЦП, що на тисячу більше, ніж у січні 2018 року.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, клієнтами запорізьких пунктів Акредитованого центру сертифікації ключів стали 2870 громадян, представників бізнесу та організацій регіону, це на 730 перевищує кількість січня минулого року.

Щоденно фахівці підрозділів фіскальної служби регіону обслуговують близько 150 відвідувачів.

Нагадаємо, термін дії кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів становить два роки з моменту їх формування. Зокрема, фізичні особи використовують цифровий підпис для отримання довідки про доходи в Електронному кабінеті з метою декларування доходів за минулий рік або при поданні декларації до органів соціального захисту для призначення житлових субсидій тощо, а також для користування електронними сервісами інших державних органів.

Докладна інформація про отримання електронних довірчих послуг та регламент роботи розміщені на сайті АЦСК: http://acskidd.gov.ua.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Центр сертифікації електронних ключів ДФС України

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

 

 

Керівники фіскальної служби регіону взяли участь у сесії обласної ради

 

У Запоріжжі відбулась двадцять сьома позачергова сесія Запорізької обласної ради сьомого скликання. У її роботі взяли участь керівництво обласної влади, народні депутати, начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев, заступник начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Олег Матвійчук, очільники інших державних органів та представники громадськості.

Відкриваючи засідання, голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак зачитав привітання з нагоди 80-річчя Запорізької області від голови Верховної Ради України Андрія Парубія.

Перед розглядом чотирьох питань порядку денного учасники заслухали звіт прокурора Запорізької області Валерія Романова про підсумки роботи відомства за 2018 рік, зокрема, з детінізації економіки. Як повідомив посадовець, минулого року за податковими злочинами до бюджету було відшкодовано 9,5 мільйона гривень, за фактами незаконного виготовлення підакцизних товарів до суду направлено п'ять матеріалів.

Одне із питань позачергової сесії – про внесення змін і доповнень до рішення обласної ради від 20.12.2018р. №63 "Про обласний бюджет на 2019 рік". Як йдеться у пояснювальній записці до проекту рішення, планується перерозподіл між місцевими бюджетами дотації, отриманої з державного бюджету на фінансування закладів освіти та охорони здоров’я, за рахунок додаткових коштів з держбюджету.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Діалог з підприємцями та інститутами громадянського суспільства

Спікер: Заступник начальника ГУ ДФС

 

Важлива інформація для платників

До уваги підприємців!

Порядок заповнення звіту з єдиного соціального внеску

Підприємці на загальній системі оподаткування та підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування формують та подають Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, наступного за звітним періодом (п. 2, п. 3 розд. ІІІ «Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», затвердженого наказом МФУ від 14.04.2015 № 435).

Тобто за результатами року підприємці незалежно від обраної системи оподаткування зобов’язані формувати та подавати до контролюючих органів за місцем реєстрації  «Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ» за формою Додаток 5 до Порядку №435, із зазначенням типу форми «Початкова» до 10 лютого року, наступного за звітним періодом.

Якщо останній день строку подання звіту припадає на вихідний, святковий чи інший неробочий день, останнім днем подання звіту вважається перший після нього робочий день (п. 14 розд. ІІ Порядку №435).

Оскільки граничний термін подання Додатку 5 за 2018 рік – 9 лютого 2019 року, що є вихідним днем, то останній день подання Додатку 5 за 2018 рік – 11 лютого 2019 року. 

Державна фіскальна служба України у листі від 24.01.2019 №2265/7/99-99-13-02-01-1 надала роз’яснення, щодо порядку заповнення Звіту про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску.

Звертаємо увагу: у додатках до листа наведено приклади заповнення звітності.

З текстом листа та роз’яснювальними матеріалами можна ознайомитися на суб-сайті ДФС України за посиланням:

http://sfs.gov.ua/zakonodavstvo/ediniy-vnesok-na-zagalnoobovyazkove-/listi/73150.html

 

Важливо для платників екологічного податку

Збільшено ставки податку за викиди двоокису вуглецю в повітря

Законом України від 23.11.2018 №2628-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів" внесено зміни до порядку справляння та розподілу сум доходів від екологічного податку, зокрема, в частині викидів двоокису вуглецю в атмосферне повітря, визначення платників, які справляють екологічний податок за викиди двоокису вуглецю та ставок податку.

Так, за зобов'язаннями екологічного податку за викиди двоокису вуглецю, що виникають за результатами діяльності у 2019 році до платників податку належать суб'єкти, у яких сукупний річний обсяг викидів двоокису вуглецю за даними форми статистичної звітності 2-ТП повітря за 2018 рік  перевищує 500 тонн (п. 240.7 ст. 240 Податкового кодексу).

Тобто, до платників податку в частині викидів двоокису вуглецю належать лише ті суб’єкти господарювання, у яких сукупний річний обсяг викидів двоокису вуглецю перевищує 500 тонн.

Дані про кількість викидів СО2 відображаються у формі статистичної звітності 2-ТП повітря за 2018 рік, копія форми подається до органу ДФС за місцезнаходженням стаціонарного джерела викидів.

З 1 січня 2019 року ставка екоподатку за викиди двоокису вуглецю (СО2) стаціонарними джерелами забруднення становитиме 10 гривень за тонну, замість 0,41 грн у 2018 році. Тобто  її розмір збільшився у 24,4 рази.

Платники перераховують суми податку, що справляються за викиди, крім викидів двоокису вуглецю, скиди забруднюючих речовин та розміщення відходів, одним платіжним дорученням на рахунки, відкриті в органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, які забезпечують розподіл цих коштів у співвідношенні, визначеному Бюджетним кодексом України.

Платники екологічного податку повинні складати окремий додаток 1 до декларації, затвердженої наказом МФУ від 17.08.2015 N 715, в частині зобов'язань за викиди двоокису вуглецю, починаючи вже за зобов'язаннями з податку за IV квартал 2018 року.

Податкові декларації подаються протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, до контролюючих органів та сплачують податок протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації.

Граничними термінами подання податкових декларацій та сплати податкових зобов'язань з податку вважаються за:

IV квартал 2018 року - 11 лютого 2019 року, а останнім днем сплати податку - 19 лютого 2019 року;

I квартал ц. р. - 10 травня та 20 травня 2019 року відповідно;

II квартал ц. р. - 9 серпня та 19 серпня 2019 року відповідно;

III квартал ц. р. - 11 листопада та 19 листопада 2019 року відповідно;

IV квартал ц. р. - 10 лютого та 19 лютого 2020 року відповідно.

Застосування нового порядку справляння та розподілу сум доходів від екологічного податку роз’яснено у листі Державної фіскальної служби України від 16.01.2019 № 1422/7/99-99-12-03-04-17.

 

Новації у сплаті рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин

Законом України від 23.11.2018 № 2628-УІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких  законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» визначено  ставку рентної плати за залізну руду у 2019 році, а саме:  8,8 відс. від вартості товарної продукції гірничого підприємства (у 2018 році ставка становила 8 відс.).

Крім цього, нормами Бюджетного кодексу України з 2019 року змінено розмежування рентної плати до відповідних бюджетів:

- до державного бюджету – 70 відс. (у 2018 році – 75 відс.); 

- до місцевих бюджетів – 30 відс. (у 2018 році – 25 відс.). 

Крім цього, Законом України № 2628-УІІІ  передбачено збільшення ставок по рентній платі за спеціальне використання лісових ресурсів в 1,5 рази.

 Рекомендації щодо особливостей адміністрування у 2019 році рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин надані у листі ДФС  України від 25.01.2019 № 2394/7/99-99-12-03-04-18.

 

ГУ  ДФС у Запорізькій області

 

Фото без опису

Валерій Манько: "Запоріжці задекларували 2,4 мільярда гривень доходів"

 

За минулий рік 55 тисяч жителів Запорізької області задекларували 2,4 мільярда гривень доходів, отриманих у 2017 році.

Коментуючи підсумки кампанії "Декларування 2018", в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько зазначив, що у порівнянні з 2017 роком кількість декларантів зросла на 985 осіб.

Із задекларованих доходів було нараховано 133,4 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, що на 32,8 мільйона більше, ніж у попередній період. Також бюджет отримав 14,5 мільйона гривень військового збору, що майже на мільйон перевищує суму у 2017 році.

Найактивнішими декларантами стали виробники сільськогосподарської продукції, які вирощують її на власних ділянках та отримують доходи від продажу. Громадяни-одноосібники подали 34,5 тисячі декларацій, що склало 64 відсотки від загальної кількості. Вони поповнили скарбниці на 44,8 мільйона гривень.

2993 громадян задекларували спадщину та сплатили з неї 15,2 мільйона гривень податків.

Про доходи від здавання майна в оренду відзвітував 1721 декларант. Від цієї категорії платників до бюджетів надійшло 8 мільйонів.

Крім того, за підсумками кампанії у регіоні встановлено 139 "мільйонерів". Статки цих громадян перевищили понад мільйон гривень на рік. До скарбниць вони спрямували 27,6 мільйона гривень податків.

Правом на податкову знижку скористалися 7206 осіб, які вже отримали 10,9 мільйона гривень раніше сплаченого податку на доходи фізичних осіб.

Нагадаємо, у цьому році до 1 травня громадяни повинні задекларувати доходи, отримані у 2018 році. Реалізувати право на податкову знижку можна упродовж всього року.

Детальна інформація про кампанію декларування розміщена на сайті фіскальної служби:

http://sfs.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan/

http://zp.sfs.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-2019/.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Деклараційна кампанія-2019

Спікер: Начальник ГУ ДФС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора