A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Управління ГУ ДФС у Запорізькій області надає інформацію

Дата: 24.01.2019 14:47
Кількість переглядів: 374

Фото без опису

 

 

 

 

Запорізька область урочисто відзначає сторіччя Дня Соборності України

 

Сьогодні у Запоріжжі відбулись святкові заходи, присвячені століттю з моменту проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, участь у яких взяли в.о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько та заступник начальника ГУ ДФС області Олег Матвійчук.

Розпочалися урочистості з покладання квітів до погруддя Т.Г. Шевченка. Керівники обласної та міської влади разом з військовими, духовенством та громадськістю вшанували хвилиною мовчання загиблих захисників нашої держави й висловили свою любов та віру у найкраще майбуття вільної і незалежної України.

Відзначення Дня Соборності продовжилося в Запорізькому академічному обласному музично-драматичному театрі ім. В.Г. Магара. В урочистостях взяли участь очільники Запорізької облдержадміністрації, Запорізької обласної ради, в.о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, керівники державних органів влади та організацій.

Як відзначили учасники заходів, події на Софійській площі в Києві 22 січня 1919 року завершили процес об'єднання України. Акт злуки став символом прагнення українців до єднання, свободи і незалежності, і тому День Соборності сьогодні має надважливе значення для кожного громадянина.

Під час урочистостей були відзначені кращі представники Запорізького краю.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Соціально-культурні заходи

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Запорізькі митники попередили незаконне перевезення холодної зброї

 

Відлітаючи до Єгипту, громадянин України намагався провезти з собою ніж.

У Запорізькому міжнародному аеропорту під час митного оформлення пасажирів авіарейсу "Запоріжжя-Шарм-ель-Шейх", один із них для продовження контролю обрав "зелений коридор", там самим засвідчивши відсутність заборонених або обмежених до перевезення предметів.

Але у ході перевірки багажу за допомогою інтроскопу співробітники митниці виявили у його сумці ніж з ознаками холодної зброї. Він знаходився у чохлі поверх особистих речей. Довжина клинка складає 11,8 см., товщина обуха – 2,8 мм, довжина гарди – 1 см.

За фактом переміщення ножа через митний кордон України без дозвільних документів, передбачених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 21.08.1998 р. № 622, складено протокол про порушення митних правил за ст. 471 Митного кодексу України.

Предмет правопорушення тимчасово вилучено.

 

Запорізька митниця ДФС

ТЕМА: Боротьба з контрабандою та митними правопорушеннями

Спікер: Керівник підрозділу/фахівець митниці

 

 

 

 

 

 

 

Валерій Манько: "Сплачений запорізьким бізнесом ПДВ забезпечив майже 50% надходжень до держбюджету"

 

Запорізькі платники податку на додану вартість у 2018 році поповнили держбюджет на 3,2 мільярда гривень (не враховуючи дані великих платників, зареєстрованих у Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС).

Коментуючи надходження, в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько акцентував увагу на підвищенні рівня сплати ПДВ на 24 відсотки або на 623 мільйони у порівнянні з 2017 роком.

– Минулого року в Запорізькому регіоні обсяги поставок у суб'єктів господарювання зросли на 23,6 мільярда, що вплинуло на збільшення нарахування податку. Сплата ПДВ дозволила сформувати 47 відсотків загальних доходів державного бюджету, – зазначив Валерій Манько. Крім того, підвищились й середньомісячні відрахування податку – з 216 мільйонів у 2017 році – до 266 мільйонів у 2018 році.

Річний внесок платників ПДВ, зареєстрованих у м. Запоріжжя, склав 1 мільярд 825,7 мільйона. Представники бізнесу м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів перерахували понад 277 мільйонів, Вільнянського, Запорізького та Новомиколаївського районів – 249 мільйонів, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 223 мільйони, Оріхівського та Гуляйпільського районів – 137,7 мільйона, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – майже 123 мільйони, Василівського та Михайлівського районів – 114 мільйонів, м. Токмак, Токмацького та Чернігівського районів – більш ніж 105 мільйонів тощо.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

Фото без опису

Запорізькі автовласники за рік сплатили до місцевих бюджетів 10 мільйонів

 

За минулий рік до місцевих бюджетів Запорізької області надійшло 10 мільйонів гривень транспортного податку. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько. Він зазначив, що автовласники збільшили відрахування порівняно з 2017 роком на 2 мільйони або на 26 відсотків.

Більшу частину надходжень забезпечили 403 платники-фізичні особи – 5,2 мільйона, що на 1,2 мільйона або на 31 відсоток більше, ніж у попередньому році. 178 суб'єктів господарювання-юридичних осіб сплатили до бюджетів 4,8 мільйона, це на 832 тисячі або на 21 відсоток перевищує дані 2017 року.

Найбільші суми податку отримали бюджети м. Запоріжжя – понад 5 мільйонів, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – більш ніж мільйон, Вільнянського, Запорізького, Новомиколаївського районів – 848 тисяч, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 735 тисяч, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 629 тисяч, Василівського та Михайлівського районів – 546 тисяч, Оріхівського та Гуляйпільського районів – 506 тисяч.

Нагадаємо, транспортний податок сплачують власники легкових автомобілів з датою випуску до п'яти років та середньоринковою вартістю понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати.

Юридичні особи самостійно обчислюють суму податку, до 20 лютого подають декларацію та щоквартально перераховують платіж до місцевих бюджетів. Фізичним особам податок нараховує фіскальна служба та до 1 липня надсилає податкові повідомлення-рішення за місцем реєстрації.

Ставка податку складає 25 тисяч гривень на рік.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора