A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

День Соборності у Великобілозерській громаді

Дата: 23.01.2019 04:30
Кількість переглядів: 848

День 22 січня ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді, 100 років тому, на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної та Західноукраїнської народної республік.

Сьогодні весь український народ святкує День Соборності України. Це свято нагадує нам, що Україна – неподільна держава і ми – єдиний народ.

Так і мешканці Великобілозерської громади святкували 100 річчя Соборності України, прийнявши участь у тематичному заході «Сторінки героїчної історії», який був організований та проведений на базі  адміністративної будівлі Великобілозерської сільської ради.  

Присутні на заході мали змогу подумки подорожувати сторінками історії України: згадати далекий 1919 рік, історію проголошення100-річчя Акту Злуки, згадати подвиг молодіжного загону, що прагнув захистити молоду Україну в далекому 1918 році під Крутами, пережити трагічні події кінця 2013 та початку 2014 років на вул. Грушевського. Адже всі ці доленосні події потрясли не тільки Україну, а й увесь світ.

         До присутніх з вітальною промовою звернувся Великобілозерський сільський голова Ігор Іванович Батрак. Він наголосив, що всі ми повинні бути гідними місії, покладеної на нас долею, мусимо підтримати й продовжити героїчні досягнення наших предків, справдити їхні сподівання та стати гордістю для наших нащадків. Побажав усім мешканцям громади здоров'я, злагоди, натхнення, успіхів та задоволення від плідної праці на благо нашої неньки України. 

         Закінчився захід покладанням квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку та патріотичним флешмобом за участі представників молоді, адже молоде покоління незалежної України має непохитну віру, що територіальна цілісність нашої держави, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Отже, здобутки попереднiх поколiнь продовжують своє життя. Поколiння прийдешнiх зберiгають найсвятiше — пошану до героїчного минулого та продовжують справу боротьби за Українську соборну державу.

Тож, шановні мешканці громади, гордімося тим, що ми – українці, а наша Вітчизна – Україна, земля, дорога та мила серцю кожного із нас.
Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора