A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Енергодарське управління ГУ ДФС у Запорізькій області надає інформацію

Дата: 18.01.2019 11:09
Кількість переглядів: 417

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

В Запорізькій області викрито 120 злочинів у сфері економіки

 

У минулому році співробітники податкової міліції Запорізької області виявили 120 злочинів в економічній сфері, майже половина з яких належить до категорії тяжких. За фактами ухилення від сплати податків і зборів в особливо великих розмірах розпочато 43 кримінальні провадження.

За результатами розслідування до суду передано 30 матеріалів, 25 з яких – із обвинувальним актом, 5 – для звільнення від відповідальності, у тому числі за трьома фактами повного відшкодування завданих державі збитків. За закінченими провадженнями державі повернено 14,2 мільйона гривень.

Також у 2018 році оперативники ДФС регіону ліквідували діяльність двох "конвертаційних центрів" міжрегіонального характеру із загальним обсягом проконвертованих коштів близько 310 мільйонів та оціненими сумами збитків у 51 мільйон. Після відпрацювання контрагентів ділків та фіктивних суб'єктів господарювання до бюджету стягнуто 27,2 мільйона.

У митній сфері викрито п'ять злочинів. Загальна сума вилучених предметів правопорушень, сплати штрафів, додаткових митних платежів склала 77,3 мільйона.

У рамках операції "Акциз-2018" працівники податкової міліції припинили діяльність семи "підпільних цехів" з виробництва алкогольного фальсифікату, тютюнових виробів, неякісних паливно-мастильних матеріалів та лікарських засобів.

Із незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на загальну вартість 46 мільйонів, відповідно до судових рішень конфісковано продукції на суму 4,9 мільйона.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Боротьба з ухиленням від сплати податків

Спікер: Фахівець ГУ ДФС

 

 

На Запоріжжі викрито митних порушень на суму майже 143 мільйони

 

У 2018 році співробітники Запорізької митниці ДФС виявили 462 факти порушення митного законодавства громадянами та підприємствами зовнішньоекономічної діяльності.

Стосовно порушників заведені справи на загальну суму 142,9 мільйона гривень, що майже на 111 мільйонів більше, ніж за 2017 рік.

Фахівці митниці розглянули 312 матеріалів, за результатами яких накладені 15,6 мільйона гривень штрафних санкцій.

Із загальної кількості переданих до суду матеріалів винесені рішення у 116 справах про порушення митних правил, що на 40 більше, ніж у попередньому році. У винесених постановах, зокрема, йдеться про конфіскацію предметів правопорушень вартістю 8,8 мільйона та накладення штрафів на суму 8,5 мільйона, що, відповідно, на 1,3 та 2,5 мільйона більше даних 2017 року.

 

Запорізька митниця ДФС

ТЕМА: Боротьба з контрабандою та митними правопорушеннями

Спікер: Керівник підрозділу/фахівець митниці

 

Запорізьке підприємство гірничодобувної галузі відшкодувало державі 3,5 мільйона гривень завданих збитків

 

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Запорізькій області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури забезпечили відшкодування бюджету 3,5 мільйона гривень збитків, завданих однією з гірничодобувних компаній регіону.

Під час розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків, було встановлено, що керівник підприємства під час розрахунку плати за землю за 2012-2014 роки застосував зменшений коефіцієнт. Це призвело до заниження суми орендної плати за землю та несплати до бюджету податкового зобов'язання на суму понад 2 мільйони гривень.

Завдяки заходам, вжитим працівниками податкової міліції під час досудового розслідування, податки та завдана державі шкода (штрафні санкції та пеня) в сумі 3,5 мільйона відшкодовані в повному обсязі.

У зв’язку з цим в січні 2019 року до суду направлено клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності керівника підприємства на підставі ч. 4 ст. 212 КК України.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Боротьба з ухиленням від сплати податків

Спікер: Фахівець ГУ ДФС

 

За неоформлені авто на єврономерах передбачені штрафні санкції

 

22 лютого звершується термін пільгового оформлення авто на єврономерах, отже фахівці Запорізької митниці ДФС нагадують про відповідальність за порушення митних правил.

Нагадаємо, Законом України від 08.11.2018 №2612-VIII "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України" було внесено зміни до Митного кодексу України та доповнено ст. 470 та 481 новими видами порушень митних правил та збільшено відповідальність.

Так, штраф у розмірі 170 тисяч гривень або конфіскація транспортного засобу передбачені за перевищення встановленого ст. 95 МК України строку доставки автівок для особистого користування та транспортних засобів комерційного призначення більше ніж на тридцять діб, а також у разі втрати цих транспортних засобів, у тому числі їх розкомплектування.

Така ж санкція передбачена і за перевищення строку тимчасового ввезення авто для особистого користування та комерційного транспорту на митну територію України більше ніж на тридцять діб, а так само їх втрата або розкомплектування.

Ці зміни наберуть чинності з 24 травня 2019 року.

На сьогодні та до 24 травня відповідальність за такі правопорушення складає:

- за перевищення строку доставки товарів, транспортних засобів комерційного призначення, митних або інших документів на ці товари більше ніж на десять діб, а так само втрата цих товарів, транспортних засобів, документів чи видача їх без дозволу митного органу – 8,5 тисячі;

- за перевищення строку тимчасового ввезення або вивезення товарів за межі митної території України більше ніж на десять діб – 17 тисяч.

Якщо митне оформлення легкового авто здійснено до 24 травня, були перераховані митні платежі та добровільний внесок до держбюджету для вільного обігу на митній території України у розмірі 8,5 тисячі гривень, але недотримані строки та умови (вимоги) митних режимів тимчасового ввезення або транзиту, особа звільняється від адміністративної відповідальності.

Також внесені зміни до статті 469 Митного кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Так, починаючи з 24 травня 2019 року за передачу транспортного засобу особистого користування, тимчасово ввезеного чи поміщеного у митний режим транзиту, у володіння, користування або розпорядження особі, яка його не ввозила, передбачено накладення штрафу в розмірі 34 тисячі гривень. Виняток становлять випадки, коли в транспортному засобі знаходиться особа, яка безпосередньо його ввозила та використовує для підприємницької діяльності або отримання доходів в Україні.

Також з 24 травня посадові особи Національної поліції України зможуть складати протоколи про адміністративні правопорушення за керування водієм транспортним засобом, щодо якого порушено обмеження, встановлені МК України, а саме:

- порушено строки його тимчасового ввезення та/або переміщення в митному режимі транзиту;

- транспортний засіб використовується для цілей підприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні;

- транспортний засіб передано у володіння, користування або розпорядження особі, яка не ввозила його на митну територію України або не поміщувала в митний режим транзиту.

За вказані правопорушення передбачені штрафні санкції в розмірі 8,5 тисячі гривень, а за повторне протягом року – 17 тисяч з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік та з вилученням авто.

 

Запорізька митниця ДФС

ТЕМА: Роз’яснення митного законодавства для громадян

Спікер: Керівник підрозділу/фахівець митниці


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора