A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Енергодарське управління ГУ ДФС у Запорізькій області надає інформацію

Дата: 16.01.2019 11:15
Кількість переглядів: 401

Фото без описуФото без опису

За забруднення довкілля запорізькі підприємства сплатили 292 мільйони

 

Запорізькі підприємства-забруднювачі сплатили торік 292 мільйони гривень екологічного податку (без показників великих підприємств, зареєстрованих у Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС). Порівняно з 2017 роком надходження зросли на 7,6 мільйона або 2,7 відсотка.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, із загальної суми до державного бюджету надійшов 131 мільйон гривень, місцеві скарбниці отримали майже 161 мільйон.

Найбільші відрахування забезпечили підприємства м. Енергодар – 242 мільйони, Вільнянського, Запорізького та Новомиколаївського районів – понад 20 мільйонів, м. Запоріжжя – 17,2 мільйона, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 3,4 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 3,3 мільйона.

Усього минулого року в Запорізькому регіоні було зареєстровано 2613 суб'єктів господарювання-платників екологічного податку, які під час своєї діяльності здійснювали викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря, у водні об'єкти або розміщували, утворювали чи зберігали радіоактивні відходи.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Пільговий період митного оформлення автомобілів на єврономерах добігає кінця 22 лютого

 

Станом на 15 січня 2019 року у Запорізькій митниці ДФС у митному режимі "імпорт" громадяни оформили 415 транспортних засобів з європейською реєстрацією. Бюджет держави поповнився більш ніж на 24 мільйони гривень.

За автівки, що були ввезені на митну територію України та поміщені в митні режими "транзит" або "тимчасове ввезення" сплачено близько 3,3 мільйона гривень добровільного внеску.

Як відомо, упродовж 90 календарних днів з дня набуття чинності Закону України "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України" щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів, крім електромобілів, до акцизного податку буде застосовано коефіцієнт 0,5. Він застосовується у разі ввезення одного легкового автомобіля однією фізичною особою для власного використання. Пільговий період триває 90 календарних днів з дня набуття чинності відповідним законом, а саме – до 22 лютого 2019 року.

Також з 21 грудня 2018 року почав діяти Тимчасовий порядок виконання митних формальностей під час митного оформлення транспортних засобів для їх вільного обігу на території України.

 

Запорізька митниця ДФС

ТЕМА: Роз’яснення митного законодавства для громадян

Спікер: Керівник підрозділу/фахівець митниці

 

Фото без опису

 

Валерій Манько: "З прибутків запорізьких комунальних підприємств до місцевих бюджетів надійшло 116 мільйонів"

 

У 2018 році підприємства комунальної форми власності Запорізького регіону перерахували до місцевих бюджетів 116,3 мільйона гривень податку на прибуток. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, сума відрахувань на 34 мільйони або на 41 відсоток перевищила рівень 2017 року.

Найбільші надходження забезпечили суб'єкти господарювання м. Запоріжжя – більш ніж 70 мільйонів, м. Бердянськ, Бердянського і Приморського районів – майже 12 мільйонів, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 11,5 мільйона, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 3,2 мільйона, Вільнянського, Запорізького та Новомиколаївського районів – 2,8 мільйона, Василівського та Михайлівського районів – 2,3 мільйона.

Нагадаємо, відповідно до бюджетного розподілу 100 відсотків податку на прибуток підприємств та фінансових установ комунальної форми власності зараховується до районних, міських бюджетів та скарбниць об'єднаних територіальних громад.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

Фото без опису

 

Запорізькі митники попередили спробу двох громадян незаконно скористатися пільгами при розмитненні автівок на єврономерах

 

Нещодавно двоє громадян України звернулися до Запорізької митниці ДФС із документами про розмитнення двох авто на єврономерах. В обох випадках вони зазначили про пільгове нарахування акцизного податку відповідно до Закону України від 08.11.2018 № 2611-VIII, тобто, за коефіцієнтом 0,5.

Але під час проведення митного контролю Автоматизованою системою аналізу та управлінням ризиками ДФС було встановлено, що зазначені громадяни вже здійснювали митне оформлення транспортних засобів в інших митницях ДФС, де вже застосовували пільгову ставку податку.

Оскільки законодавством передбачено, що коефіцієнт 0,5 до акцизного податку застосовується для вживаних автівок та ввезених на митну територію України фізичною особою для власного використання в кількості один легковий транспортний засіб, використання пільгових ставок для митного оформлення інших автомобілів є протизаконним.

За неправомірне зменшення розміру митних платежів, приховування фактів попереднього митного оформлення в іншій митниці ДФС у відношенні громадян заведені справи про порушення митних правил за ст. 485 Митного кодексу України. Сума недоборів митних платежів за першим фактом склала майже 40,6 тисячі гривень, за другим – 25,6 тисячі.

Санкція даної статті передбачає накладення адмінстягнення у вигляді штрафу в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів.

 

Запорізька митниця ДФС

ТЕМА: Боротьба з контрабандою та митними правопорушеннями

Спікер: Керівник підрозділу/фахівець митниці

Фото без описуФото без опису

Запорізькі митники поповнили фонди музею та бібліотеки раритетними експонатами

 

Вилучені за спробу незаконного переміщення через державний кордон старовинні культурні цінності працівники митниці передали до обласного краєзнавчого музею та обласної універсальної наукової бібліотеки. Відтепер ці рідкісні експонати будуть доступні для мешканців та гостей м. Запоріжжя.

Так, днями співробітники Запорізької митниці ДФС вручили комунальному закладу "Запорізький обласний краєзнавчий музей" ЗОР раритетний патефон у дерев'яному корпусі, виробництва "Московский патефонный завод Москворецкого района, Министерство местной промышленности РСФСР", який було вилучено за фактом нелегального вивезення з України.

Крім того, митники передали комунальному закладу "Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека" ЗОР на постійне зберігання Біблію 1900 року. Унікальне видання на 1219 сторінках, надруковане у синодальній типографії, також намагалися незаконно перемістити через митний кордон.

Зазначимо, відповідно до Наказу Мінкультури від 08.11.2018 року №960 вилучені або конфісковані культурні цінності підлягають передачі для постійного зберігання в державну частину музейного, бібліотечного та архівного фондів.

 

Запорізька митниця ДФС

ТЕМА: Боротьба з контрабандою та митними правопорушеннями

Спікер: Керівник підрозділу/фахівець митниці


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора