A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Добрий вечір тобі, пане господарю!

Дата: 08.01.2019 16:33
Кількість переглядів: 622

З давнини Різдво Христове було багате на різні звичаї і традиції, до них, звісно ж,  відносяться і різдвяні колядки. Так, Різдвяні свята неможливо уявити без колядок. Їхні мелодії приносять та підтримують святковий настрій у людей, а тексти спонукають кожного, хто їх слухає замислитися над історією Спасіння. Колядки однаково добре звучать як у  виконні відомих  виконавців, так і у виконанні  аматорів своєї справи.

Співати колядки на Різдво - це одна з найцікавіших і найвеселіших Різдвяних традицій, про це як ніхто добре знають наші зберігачі та  носії фольклору . Одними з них є учасниці фольклорного колективу «Червона калина», вони неодноразово розповідали представникам молодого покоління, як вони колядували будучи молодими, а наразі вирішили й продемонструвати свої вміння.

8 січня фольклорний колектив «Червона калина» ( керівник Ослам Т.Д)  разом з завідувачем сільського клубу № 2 Данько М.В.  колядував на території Великобілозерської громади.

Різдвяне колядування – це суто український звичай, колядники славить піснями господарів, бажають їм добробуту та міцного здоров’я. За це господарі їх пригощають солодощами або ж дають гроші. Щедрими господарями цього дня були й працівники закладів на території громади, пригощали й смачними стравами, й солодощами, також не скупилися на гроші. Тож  всім, хто відчинив свої  двері  і тим, до кого колядники не змогли дійти через несприятливі погодні умови, вони  хочуть ще раз заколядувати: «Ми прийшли до вас у хату
Від душі колядувати, від душі колядувати —Вам добробуту бажати! Щоб у вас у цьому році успіх був на кожнім кроці, щоби множилися тутки і здоров`я, і здобутки. Щоб усе, що посадили, Вам багато уродило, щоби їлося й пилося і щасливо щоб жилося! Щастя, здоров'я господарям бажаємо. Щедрий вечір, хато-світлице, сійся-родися, житечко, пшениця!»

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора