A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Історичний день Великобілозерської ОТГ

Дата: 22.12.2018 18:55
Кількість переглядів: 1228

  22 грудня 2018 року відбулась урочиста процедура передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення з державної власності у комунальну власність  Великобілозерської ОТГ. Процедуру передачі землі громадам здійснило Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області разом з Міністерством Агропромислового комплексу України  за участю  Прем’єр –міністра України Володимира Гройсмана в онлайн режимі.

       До Великобілозерської громади передано земельні ділянки площею 3185,822 га. Згідно процедури передачі акт приймання-передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення із державної в комунальну власність підписали: від Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області –Т. Тітова від Великобілозерської  об’єднаної територіальної громади –  сільський голова  І. Батрак.

      Питання використання земель завжди мали особливу актуальність, оскільки цей ресурс є одним із найцінніших. Одним із прогресивних законів, що сприяє формуванню ефективного механізму використання земель, розширенню повноважень органів місцевого самоврядування у сфері управління земельними ресурсами та, як наслідок, збільшенню надходжень до місцевих бюджетів, можна вважати прийнятий 10 липня 2018 року за № 2498 Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні».

      Закон набирає чинності з 1 січня 2019 року, однак уже зараз варто з ним детально ознайомитися для подальшої практичної реалізації його положень.

      Відповідно до матеріалів https://decentralization.gov.ua/news/102 слід зазначити, що згідно з новою редакцією статті 5 Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)» з 01.01.2019 районні державні адміністрації втрачають право приймати рішення щодо виділення в натурі земельних ділянок за межами населених пунктів. З урахуванням цієї норми та нової редакції статті 13 (де районні державні адміністрації також позбавлені повноважень щодо розпорядження нерозподіленими і невитребуваними земельними ділянками) органи місцевого самоврядування набувають повноважень стосовно передачі в оренду нерозподілених земельних ділянок та невитребуваних часток (паїв) як в межах, так і за межами населених пунктів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора