A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Про тарифи на пасажирські перевезення

Дата: 10.12.2018 14:44
Кількість переглядів: 554

Фото без опису

На сьогоднішній день регулювання тарифів на пасажирські перевезення на внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування державою не здійснюються (через зміни в законодавстві, які відбулися в 2015 році).   .

3 метою не допущення створення соціальної напруги серед населення через необгрунтоване підвищення вартості проїзду, з 2015 року обласна державна адміністрація укладає з автоперевізниками додаткові угоди до договорів на перевезення пасажирів, якими передбачено верхній граничний рівень тарифів.

Від керівників автотранспортних підприємств, які працюють на внутрішньообласних  маршрутах загального користування, надійшли звернення з проханням підвищити верхній граничний рівень тарифів, обумовлений договорами на перевезення пасажирів, з 0,60 грн./пас.км до 0,70 грн./пас.км у зв'язку з ростом складових собівартості перевезень, насамперед вартості паливно-мастильних матеріалів.

Відповідно до статті 10 Закону Украни «Про автомобільний транспорт» тарифна політика на автомобільному транспорті має задовольняти підприємницький інтерес, забезпечувати розвиток автомобільного транспорту, сприяти збільшенню можливостей суб’єктів господарювання щодо забезпечення потреб споживачів у послугах, забезпеченню балансу між платоспроможним попитом на послуги та обсягом витрат на їх надання.

З метою приведення тарифів у відповідність до економічно обгрунтованих з автоперевізниками, що обслуговують внутрішньообласні автобусні маршрути загального користування, були укладені додаткові угоди до договорів на перевезення пасажирів, якими обумовлено  верхній граничний рівень тарифів на  рівні  0,70 грн./пас.км.

Підвищення граничного рівня тарифів  означає збільшення  діапазону для самостійного  регулювання перевізником  тарифів  з  урахуванням власних витрат та доходів.

Оскільки можливе підвищення тарифів на перевезення призведе до певного навантаження на населення, то процесс підвищення тарифів ( у разі фактичної необхідності) має відбуватися із завчасним інформуванням населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора