A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Інформація Енергодарського управління ГУ ДФС у Запорізькій області

Дата: 30.11.2018 08:39
Кількість переглядів: 407

 

Додаток 1

 

Громадська рада при фіскальній службі Запорізької області підбила підсумки своєї дворічної діяльності

 

У фіскальній службі Запорізької області відбулися загальні збори Громадської ради. Участь у засіданні взяли в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, керівний склад та члени Громадської ради при ДФС області, працівники фіскальної служби.

Під час звіту правління про роботу у 2017-2018 роках, голова Громадської ради Світлана Проніна повідомила, що члени Ради ініціювали проведення низки заходів, присвячених розгляду новацій та актуальних питань застосування чинного законодавства у податковій та митній сферах. Заступник голови Громадської ради Лариса Церетелі зазначила, що за результатами цих засідань були напрацьовані пропозиції щодо проектів законодавчих змін.

Також учасники обговорили питання створення ініціативної групи з формування Громадської ради при ГУ ДФС Запорізької області на 2019-2020 роки та вирішили делегувати до її складу членів правління і представників ГУ ДФС області для подальшої підготовки установчих зборів.

Наприкінці засідання Валерій Манько висловив побажання, аби новий склад дорадчого органу продовжував так само якісно забезпечувати взаємодію між фіскальною службою та представниками бізнесу і громадськістю регіону.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Діалог з підприємцями та інститутами громадянського суспільства

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Зарплатні борги у Запорізькій області зменшились майже на 8 мільйонів

 

Підсумки роботи органів влади та контролюючих установ щодо погашення заборгованості та легалізації зарплат розглянули члени обласної комісії під час засідання у Запорізькій облдержадміністрації.

У заході, який відбувся під головуванням очільника Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля, взяли участь прокурор Запорізької області Валерій Романов, заступник начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Олег Матвійчук, керівники інших органів обласної влади, а також представники підприємств, які мають зарплатні борги.

На засіданні було зазначено, що загальна сума заборгованості з заробітної плати у регіоні скоротилась у жовтні майже на 8 мільйонів гривень або на 3,4 відсотка, і станом на початок листопада склала близько 225 мільйонів. При цьому більш ніж 86 відсотків від цієї суми припадає на підприємства державного сектору економіки.

Як повідомив Олег Матвійчук, з метою скорочення зарплатних боргів фіскальна служба області постійно аналізує діяльність суб'єктів господарювання, проводить роз'яснювальну роботу з працедавцями, матеріали щодо окремих боржників передаються до органів державної виконавчої служби для стягнення боргів у примусовому порядку.

Під час обговорення комісія вивчила стан справ по кожному підприємству, де наявні факти несвоєчасних розрахунків з працівниками і бюджетом, у результаті було прийнято ряд рішень. Зокрема, спільна робота органів обласної влади, контролюючих та правоохоронних структур буде зосереджена на вжитті усіх можливих заходів впливу на суб'єктів господарської діяльності щодо погашення заборгованості та стабілізації ситуації у роботі цих підприємств.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Трудові відносини

Спікер: Заступник начальника ГУ ДФС

 

За користування природними ресурсами запорізькі підприємства сплатили майже 380 мільйонів гривень податків

 

Упродовж січня-жовтня поточного року підприємства-водокористувачі Запорізького регіону сплатили понад 200 мільйонів гривень плати за спеціальне використання води, що на 44,6 мільйона або на 29 відсотків більше, ніж торік.

Із загальної суми до державного бюджету надійшло 110 мільйонів, до місцевих скарбниць – 90 мільйонів.

Найбільші надходження забезпечили суб'єкти господарювання м. Енергодар – 134,5 мільйона, м. Запоріжжя – більш ніж 40 мільйонів, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 1,4 мільйона, Василівського та Михайлівського районів – 920 тисяч.

Усього в Запорізькій області рентну плату за воду сплачують 875 первинних водокористувачів.

Також за десять місяців підприємства добувної промисловості перерахували до скарбниць майже 180 мільйонів гривень рентної плати за користування надрами, у тому числі 132,4 мільйона спрямовано до фонду держбюджету, 47,4 мільйона – до місцевих бюджетів.

Станом на початок листопада в регіоні зареєстровано понад 600 платників рентної плати за користування надрами державного та місцевого значення.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Фахівець ГУ ДФС

Фото без опису

 

 

 

Додаток 1

 

Керівництво фіскальної служби області взяло участь у засіданні Ради регіонального розвитку

 

Перші підсумки децентралізації, можливості, здобутки та перспективи Запорізького регіону – такими стали основні теми засідання Ради регіонального розвитку, яке сьогодні пройшло у Запоріжжі під головуванням очільника облдержадміністрації Костянтина Бриля.

У роботі засідання взяли участь керівники Запорізької обласної ради, народні депутати України, очільники територіальних органів влади та місцевого самоврядування, представники бізнесу і громадськості. Позицію фіскальної служби регіону представляли начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев та перший заступник начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Віталій Малий.

Відкриваючи захід, голова облдержадміністрації Костянтин Бриль підбив підсумки децентралізації, наголосивши, що завдяки цим процесам території отримали реальні резерви для розвитку, формування і виконання стратегічних програм. Губернатор підкреслив, що за останній час суттєво зросли доходи бюджетів усіх рівнів, що дозволяє реалізовувати проекти, відбудовувати інфраструктуру. Окремо він відзначив результати роботи Запорізької митниці ДФС, зазначивши, що додаткові суми від перевиконання плану з надходжень митних платежів дозволяють у повному обсязі проводити ремонтні роботи на автомобільних дорогах державного значення.

Під час засідання були визначені основні вектори спільної роботи усіх державних структур області, місцевих органів влади, об'єднаних територіальних громад, зокрема, було акцентовано увагу на необхідності консолідації зусиль для вирішення найбільш гострих проблем регіону та подальшого розвитку.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Діалог з підприємцями та інститутами громадянського суспільства

Спікер: Перший заступник начальника ГУ ДФС

 

Запорізькі громади отримали майже 36 мільйонів від ліцензування торгівлі підакцизними товарами

 

У січні-жовтні 2018 року до місцевих бюджетів Запорізької області надійшло 35,8 мільйона гривень плати за ліцензії на право здійснення оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Найбільші суми перерахували платники м. Запоріжжя – 15,2 мільйона, суб'єкти торгівлі м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів забезпечили 4,6 мільйона, підприємці та підприємства м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів сплатили 3,4 мільйона, м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – понад 1,8 мільйона, Оріхівського та Гуляйпільського – 893 тисячі, Василівського та Михайлівського – 889 тисяч, м. Токмак, Токмацького та Чернігівського – 829 тисяч, Вільнянського, Запорізького, Новомиколаївського – 660 тисяч, Пологівського, Більмацького та Розівського – 644 тисячі, Якимівського та Приазовського районів – 152 тисячі.

За десять місяців цього року фіскальна служба області видала суб’єктам господарювання 7884 ліцензії, у тому числі 4549 – для торгівлі алкогольною продукцією, 3335 – тютюновими виробами.

Загальна кількість діючих дозволів у регіоні склала 8019. З їхнім переліком можна ознайомитись на сайті фіскальної служби Запорізької області (регулярно оновлюється): http://zp.sfs.gov.ua/reestr-vidanih-licenziy.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Легалізація ринку підакцизних товарів

Спікер: Фахівець ГУ ДФС

 

ЗАПОРІЗЬКА МИТНИЦЯ ДФС ВІДКРИВАЄ ТЕЛЕФОННІ ЛІНІЇ ДЛЯ КОНСУЛЬТАЦІЙ З ПИТАНЬ МИТНОГО ОФОРМЛЕННЯ АВТОМОБІЛІВ

 

З 25 листопада 2018 року набрали чинності Закони України, що запроваджують новий порядок митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією.

З метою надання громадянам консультацій щодо порядку митного оформлення транспортних засобів, переліку необхідних документів та інших норм, що вводяться даними Законами, в Запорізькій митниці ДФС відкрито дві телефонні лінії:

 

+38 (061) 286-00-53

+38 (061) 286-03-15

 

За вказаними номерами телефонів, а також при безпосередньому зверненні за адресою: м. Запоріжжя, вул. Привокзальна 9а, місце розташування митного посту "Запоріжжя – центральний" в робочі дні з 9.00 до 18.00 години, у п’ятницю – до 16.45, співробітники Запорізької митниці ДФС надаватимуть консультації та відповідатимуть на запитання громадян із зазначених питань.

 

Запорізька митниця ДФС

ТЕМА: Роз’яснення митного законодавства для громадян

Спікер: Керівник підрозділу/фахівець митниці
Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора